penguinlicious
Fanka BB :)
ANA1, białko C i S mogę chyba zrobić gdziekolwiek, nie? Podobnie zespół antyfosfolipidowy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiesz może czy cytokiny trzeba robić w jakimś konkretnym dniu cyklu?Gynemed (poradnia przy APC w Łodzi) bardzo szybko mi odpisało i wycenili mi badania od immunologa na 950zł - subpopulacje limfocytów z NK, test CBA (cytokiny) i cross-match. Mniej więcej tego się spodziewałam właśnie, więc raczej się zdecydujemy, ale najwcześniej w kolejnym cyklu (bo też będę musiała dzień wolny wziąć na podróż do Łodzi).
Ja dostałam w zaleceniach, że w drugiej połowie cyklu i żeby nie było wtedy żadnej infekcji.Wiesz może czy cytokiny trzeba robić w jakimś konkretnym dniu cyklu?
My ostatnio pojechaliśmy do Krakowa zrobić cross match i allo mlr.
Cross match wyszło dobrze - nie ma limfocytów reagujących na krew partnera. A na allo jeszcze czekam, ciekawa jestem czy w ciąży wytworzyły się przeciwciała hamujące atak zarodka.
Przykro mi, że tak to wygląda i będziesz w zawieszeniuRobiłam ponownie betę. Znowu wzrosła o 55% lekarz każe brać leki i przyjechać za 2tyg
Dziękuję! Zastanawiam się właśnie jeszcze nad cytokinami, ale nie wiem gdzie poza łodzią można je sensownie zrobić.Ja dostałam w zaleceniach, że w drugiej połowie cyklu i żeby nie było wtedy żadnej infekcji.
Yyy... Ja też pierwsze słyszęej w ogóle słyszałyście o takich badaniach w kontekście niepdłodności:
Zobacz załącznik 1695094 - Zobacz załącznik 1695095
Test ERA Zobacz załącznik 1695096
Czy ja się chowałam pod kamieniem i nigdy w życiu nie słyszałam tych nazw?
zaczęlam gadać znów z chatep gpt i właśnie zaproponował mi w razie nieudanych transferów takie badania, te pierwsze kosztują prawie 4kYyy... Ja też pierwsze słyszę![]()
Ja mialam receptywność endometrium.ej w ogóle słyszałyście o takich badaniach w kontekście niepdłodności:
Zobacz załącznik 1695094 - Zobacz załącznik 1695095
Test ERA Zobacz załącznik 1695096
Czy ja się chowałam pod kamieniem i nigdy w życiu nie słyszałam tych nazw?
Ja dałam za te badania z biopsja 7kzaczęlam gadać znów z chatep gpt i właśnie zaproponował mi w razie nieudanych transferów takie badania, te pierwsze kosztują prawie 4k![]()