reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona

reklama
Zazdroszczę zdecydowania i szybkości decyzji:)

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Tzn. już gdy staraliśmy się o dziecko to nad tym myśleliśmy.. więc teraz było łatwiej.. Ja w sumie chciałam Zofia na pierwsze (po naszych babciach), ale mąż mówił, że na drugie.. I wpadliśmy na Annę, no więc Anna Zofia. A chłopiec - mąż chciał Sebastian - co zaś mnie nie przypadło do gustu, zgodziłam się by tak miał na drugie, a na pierwsze zaproponowałam Adam.. no i zostało Adam Sebastian Cieszy mnie, że tak szybko nam poszło..

My imię dla chłopca mamy już od 13 lat, ale pojawiła się córa, więc nastąpiła zmiana planów :D
Teraz z imieniem dla dziewczynki poszło błyskawicznie, i u nas mocno po staropolsku. Chłopiec - Grzymisław (Grzymek), dziewczynka - Dobrawa (Dobrusia).
Nie wiem, czy będzie drugie imię, pozostawię to mojemu mężowi i jego rejestracji w urzędzie, córa miała mieć tylko jedno imię, ale jak ją rejestrował to podał w panice na pytanie o drugie imię Anna, ale dobrze się stało, jest Jagoda Anna czyli Jagodzianka, a Anna jest po obu babciach, więc pełnia szczęścia :)

Ja dalej nie mam pomysłu. Może macie jakieś ciekawe propozycje? Jak nazywają się dzieci w Waszych rodzinach...?

Btw. Są dwa wątki o imionach? Czy mi się już w oczach dwoi?

My imię dla chłopca mamy już od 13 lat, ale pojawiła się córa, więc nastąpiła zmiana planów :D
Teraz z imieniem dla dziewczynki poszło błyskawicznie, i u nas mocno po staropolsku. Chłopiec - Grzymisław (Grzymek), dziewczynka - Dobrawa (Dobrusia).
Nie wiem, czy będzie drugie imię, pozostawię to mojemu mężowi i jego rejestracji w urzędzie, córa miała mieć tylko jedno imię, ale jak ją rejestrował to podał w panice na pytanie o drugie imię Anna, ale dobrze się stało, jest Jagoda Anna czyli Jagodzianka, a Anna jest po obu babciach, więc pełnia szczęścia :)
Fajne niespotykane imie dla dziwczynki mam taka mala klientke

reklama
U nas maz od poczatku chciał Małgosia córeczka i ja chyba juz się nastawilismy na nie :-) :)
A mam pytanko czytacie znaczenia imion ??? Kilka osób z grona znajomych juz mnie pytalo czy czytalam a jak powiedzialam ze nie to byli oburzeni bo przecież będę później żałowała bla bla bla

Do góry