reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona

Jeahl no tych Lenek też jest pełno. A Ade przez całe moje życie poznałam tylko jedna , więc nie jest tak złe mam nadzieję;)

reklama
Mam kuzynke Adrianne a Ada też ładnie, tylko w moich terenach zdrabniaja to imię jako Adka i nie za bardzo mi się to podoba. U mnie w szkole jak uczyłam to też sporo Oliwek było a to było 3 lata temu czyli była to 4 klasa wtedy. Ale za to rodzice zerowiakow byli bardzo kreatywni nawet Klementyna była a z takim imieniem nigdy się nie spotkałam

Ja to bym chciała dać imię, które za 20 lat nie będzie dziwne tylko dalej normalne :) Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :D Podobają mi się normalne imiona ale też takie bardziej zwymyślne jak mój nick: Eliana. No nieeee dam tak córce na imię, bo chyba bym nie zniosła wiecznej krytyki, która pewnie udzieliłaby się dziecku ale Elenka już jest bardziej przystępna - tak myślę. Podoba mi się też imię Sara, ale pewnie innym kojarzy się z psem także musiałabym się porządnie zastanowić... Co do chłopczyka, ostatnio miał być Kacper, ale mi się jednak odwidziało, bo jak się okazało to najczęściej nadawane imię w mojej miejscowości w ostatnim roku. No i zonk. Może Bartuś? Nie wiem... To wbrew pozorom bardzo trudny wybór! :)

My zawsze mamy problem, imie musi dobrze brzmiec po polsku i po hiszpansku. Co prawda jest sporo imion, ktore brzmia podobnie albo nawet tak samo, ale nie zawsze nam sie podobaja :p

Z najstarsza corka jakos duzo problemow nie mieismy, dalismy jej imiona po prababciach i jest Dalia-Helena :) moi rodzice troche krecili nosem na Dalie, ale ostatecznie ciesze sie, ze to imie wybralismy. I w Polsce i w Hiszpanii wszyscy je przyjmuja bardzo naturalnie. W ogole tutaj imiona to jest kosmos, masa rodzin mieszanych, imigranci z calego swiata, wiec moglibysmy wybrac cokolwiek i nikt by na pewno zdziwiony nie byl ;) A mieszkalismy tez rok w Polsce i Dalia chodzila tam do przedszkola i tez zero problemow, dzieciom tlumaczyla, ze ma na imie jak kwiatek :) Ale ona ogolnie jest mega otwarta i towarzyska i dzieciki do niej lgna. Mam wrazenie, ze moglaby miec na imie Hiacynta i tez byloby ok :p

Mlodsza ma na imie Alicia i praktycznie do konca nie moglismy sie zdecydowac co wybrac.

Teraz czuje, ze tez bedzie dziewczynka i juz sie zaczynam martwic, ze bedzie problem z wyborem :p

Dla chlopca imie, to od jakiegos czasu marzy im sie Jerzy - Jureczek ;) ale wiadomo, ze odpada w naszej sytuacji. Musialby z tego wyjsc Jorge (czyt horhe :confused2: ).

reklama
Super wątek.. My już wstępnie mamy..
Dziewczynka - Anna Zofia
Chłopiec - Adam Sebastian
Chyba, że coś się podzieje

Do góry