reklama
ZOOska
Fanka BB :)
Pikolo ale Pani w klasie musi mówic do każdej przy użyciu nazwiska
Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom
To jest uporczywe, fakt.Pikolo ale Pani w klasie musi mówic do każdej przy użyciu nazwiska
Chociaz nam sie trafilo, ze w calej szkole sa tylko 2 Oliwie ale szkola na wsi mala okolo 200 uczniow.
Ile Twoja cora ma lat?
ZOOska
Lenka666666
Mam kuzynke Adrianne a Ada też ładnie, tylko w moich terenach zdrabniaja to imię jako Adka i nie za bardzo mi się to podoba. U mnie w szkole jak uczyłam to też sporo Oliwek było a to było 3 lata temu czyli była to 4 klasa wtedy. Ale za to rodzice zerowiakow byli bardzo kreatywni nawet Klementyna była a z takim imieniem nigdy się nie spotkałam
Elianna
Ja to bym chciała dać imię, które za 20 lat nie będzie dziwne tylko dalej normalne Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi Podobają mi się normalne imiona ale też takie bardziej zwymyślne jak mój nick: Eliana. No nieeee dam tak córce na imię, bo chyba bym nie zniosła wiecznej krytyki, która pewnie udzieliłaby się dziecku ale Elenka już jest bardziej przystępna - tak myślę. Podoba mi się też imię Sara, ale pewnie innym kojarzy się z psem także musiałabym się porządnie zastanowić... Co do chłopczyka, ostatnio miał być Kacper, ale mi się jednak odwidziało, bo jak się okazało to najczęściej nadawane imię w mojej miejscowości w ostatnim roku. No i zonk. Może Bartuś? Nie wiem... To wbrew pozorom bardzo trudny wybór!
manki3
My zawsze mamy problem, imie musi dobrze brzmiec po polsku i po hiszpansku. Co prawda jest sporo imion, ktore brzmia podobnie albo nawet tak samo, ale nie zawsze nam sie podobaja
Z najstarsza corka jakos duzo problemow nie mieismy, dalismy jej imiona po prababciach i jest Dalia-Helena moi rodzice troche krecili nosem na Dalie, ale ostatecznie ciesze sie, ze to imie wybralismy. I w Polsce i w Hiszpanii wszyscy je przyjmuja bardzo naturalnie. W ogole tutaj imiona to jest kosmos, masa rodzin mieszanych, imigranci z calego swiata, wiec moglibysmy wybrac cokolwiek i nikt by na pewno zdziwiony nie byl A mieszkalismy tez rok w Polsce i Dalia chodzila tam do przedszkola i tez zero problemow, dzieciom tlumaczyla, ze ma na imie jak kwiatek Ale ona ogolnie jest mega otwarta i towarzyska i dzieciki do niej lgna. Mam wrazenie, ze moglaby miec na imie Hiacynta i tez byloby ok
Mlodsza ma na imie Alicia i praktycznie do konca nie moglismy sie zdecydowac co wybrac.
Teraz czuje, ze tez bedzie dziewczynka i juz sie zaczynam martwic, ze bedzie problem z wyborem
Dla chlopca imie, to od jakiegos czasu marzy im sie Jerzy - Jureczek ale wiadomo, ze odpada w naszej sytuacji. Musialby z tego wyjsc Jorge (czyt horhe ).
Z najstarsza corka jakos duzo problemow nie mieismy, dalismy jej imiona po prababciach i jest Dalia-Helena moi rodzice troche krecili nosem na Dalie, ale ostatecznie ciesze sie, ze to imie wybralismy. I w Polsce i w Hiszpanii wszyscy je przyjmuja bardzo naturalnie. W ogole tutaj imiona to jest kosmos, masa rodzin mieszanych, imigranci z calego swiata, wiec moglibysmy wybrac cokolwiek i nikt by na pewno zdziwiony nie byl A mieszkalismy tez rok w Polsce i Dalia chodzila tam do przedszkola i tez zero problemow, dzieciom tlumaczyla, ze ma na imie jak kwiatek Ale ona ogolnie jest mega otwarta i towarzyska i dzieciki do niej lgna. Mam wrazenie, ze moglaby miec na imie Hiacynta i tez byloby ok
Mlodsza ma na imie Alicia i praktycznie do konca nie moglismy sie zdecydowac co wybrac.
Teraz czuje, ze tez bedzie dziewczynka i juz sie zaczynam martwic, ze bedzie problem z wyborem
Dla chlopca imie, to od jakiegos czasu marzy im sie Jerzy - Jureczek ale wiadomo, ze odpada w naszej sytuacji. Musialby z tego wyjsc Jorge (czyt horhe ).
reklama
Podziel się: