reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona sierpniowych szkrabów

A my z mężem mamy problem, z pierwsza córka to praktycznie od początku jak sie dowiedzieliśmy ze bedzie dziewczynka to była juz imienna. A teraz juz tak mało czasu zostało a my dalej mówimy dzidzia.
Ja chce jakies krótkie, łatwe popularne imię i chyba najbardziej mi pasuje Maja ewentualnie Lena. Maz typuje Natalię, Kamilę, Wiktorię. Chyba sie nie dogadamy ...[emoji57]

reklama
No my dla córki tez mieliśmy od razu imię a tu w 12 tygodniu lekarz mówi chłopak. Ale mówimy no cóż przecież to za wcześnie na płeć :) ale się potwierdziło w 20 tc no i później ciągle a ja należę do osób niecierpliwych wiec musiałam mieć imię juz! No i w sumie od 12 tygodnia były debaty nad męskim imieniem i zostało Ignacy.

7v8rqqmzrmkvrdi4.png

U nas dla chlopca było od razu wybrane bo od pierwszej ciąży czyli juz 7 lat temu ze chliec będzie Kuba co do dziewynki mieliśmy kilka typów Maja, Cleo, Anastazja i kilka innych juz nie pamietam ale na szczescie okazal sie chlopiec i pozostalo bez problemu :-)

p19uskjofubhunt5.png

Julia... podoba mi sie ale w ostatnich latach bardzo mocno oklepane imię. Tak sobie myśle ze imię to występuje prawie w każdym języku, wiec pod tym względem moze jej byc łatwiej w przyszłości. Mi jakoś ciagle najbardziej pasuje Maja, ale nie mogę przekonać męża, zbyt bardzo mu sie kojarzy z obciachowa piosenka disco polo ;-)

U nas najprawdopodobniej będzie Pola :) Uszyłam jej już literki! Jak coś się zmieni to doszyję J i Ś i będzie Jaś :)

Załączniki

• 20160518_105814.jpeg
    20160518_105814.jpeg
    158 KB · Wyświetleń: 148
Będzie Majeczka i Maciuś chyba tak zostanie :) ale jakoś pewności nie mam tak samo jak z Majeczką a imię okazało się idealne

reklama
Do góry