Pewnie większość z Was już się zastanawia nad imieniem dla maleństwa. My również Codzienie padają jakieś propozycje. Jak mnie się podoba to mężowi nie, jak on coś zaproponuje to znowu ja kręcę nosem. Wy też macie takie dylematy?? Z pierwszym dzieckiem nie było takiego problemu. Miała być Martynka i jest Na chłopca nie było zbytnio koncepcji i od biedy miał być Aleksander. Teraz wymyśliłam Elenkę, ale mężowi się nie podba. W końcu jakoś wspólnie ustaliliśmy, że dziewczynka będzie Antonina, a chłopiec Wiktor. A mnie dalej podoba się bardziej Elenka....
reklama
Madziuella81
Aktywna w BB
U nas pierwsza miała być Klaudia, Patrycja albo Antoś..... Ale jak mała się urodził to stwierdziłam, że będzie Ula (Urszula).....
Natomiast teraz będzie Alicja albo Maciej....
Natomiast teraz będzie Alicja albo Maciej....
pscółka i spółka
Fanka BB :)
Madziuella - Alicja, piękne imię. Niestety moja siostra już mi podebrała, a jej Alusia, Alutka jest nieziemska. Szymek co prawda ma kuzyna także Szymona, ale nie potrafiliśmy się powstrzymać Teraz jeśli będzie chłopak to Mateusz Stanisław. Dla dziewczynki po raz kolejny nie mamy Inna sprawa, że jak będzie dziewczynka to na drugie będzie miała po którejś babci (losujemy kostką) czyli Aniela lub Józefa;-)
Chłopiec bezsprzecznie Ksawery a dziewczynka może Julita, ale to jeszcze nie pewne, Zosia też mi się podoba ale ostatnio ich dużo. Obstawiamy jednak że będzie chłopiec (dziś przecież mi się przyśnił ;-)) więc raczej problemu nie powinno być.
My na dziewczynke jestesmy zdecydowani na 100% Kaja, a na chlopaka juz sama nie wiem, podobalo mi sie bardzo imie Bruno ale odkad jestem w ciazy jakos mi przechodzi to lubienie Maks mi sie podoba ale juz Maksymilian nie bardzo pasue do naszego dlugiego nazwiska ;-)
U nas tylko dla chłopaka imię wymyślone. Z córką też miałam tylko dla chłopaka więc kto wie czy sytuacja się nie powtórzy :-) chłopak będzie Dorian. Dla dziewczyn podają mi się Aurelia, Dalia, Inga, Łucja i Liliana ale żadne jakoś szału nie robi :-)
reklama
Podziel się: