reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych lutowych dzieciaków

reklama
Kiedys mi M dla zartu rzucil to imie, na co ja odpowiedzialam "ja Ci zaraz dam tamare"... ale im czesciej o nim mowie tym nabieram wiekszej sympatii do tego imionka

mój mąż marzy o Tamarze, bo po babci........ na szczęście będzie chłopak bo chyba byśmy się pokłócili o imię dla dziewczynki dlatego, że mi się niekoniecznie podoba nadawanie imion "po kimś", ja bym nie chciała mieć po babci/cioci, a po drugie, to siostra cioteczna mojego męża nazwała już tak swoją córkę (po babci....)

A ja też nie jestem za tym żeby dawać po kimś albo na drugie po mamie czy tacie, bezsensu dla mnie,

zresztą gdybym chciała po moich dziadkach to masakra bo babcie Władysława i Wacława a dziadkowie to Lucjan i Alfred wiec odpada na pewno.

Ja też nie lubię dawania imion po kimś, D rodzina jest taka,że by się poobrażali, że to nie po nim imię itp haha
Ale zgodziłam się, że jak będzie synio to damy mu na imię Paweł, bo D nieżyjącym od 30 lat dziadku. Ludzie zawsze wspominają Go jako cudownego człowieka i nawet ja (choc może pomyślicie,że jestem nienormalna) czuję z Nim więź, choć nie żyje więcej niż ja mam lat. Czuję, że był dobrym człowiekiem i zawsze gdy jestem u babci i popatrzę na ich portret ślubny, to buzia mi się uśmiecha do dziadka :)
Ale i tak jest Alicja Jagoda :p

A ja mam Wanda po babci i zawsze bylam zadowolona z tego powodu, choc jako dziecko wolalam Wendy ;-). Kinga ma Helena po swojej prababci. A Adela niewykluczone ze bedzie Teresa po mojej mamie.

Oj ja tak samo nie jestem za tym by dawać imię po kimś, no ewentualnie na drugie jeśli po kimś bliskim, o ładnym imieniu :p Tamara mi się podoba, mało jest dziewczynek o tym imieniu :tak:

reklama
O, nie! Andrzej Balbina to był mój faworyt :-D

Mi się strasznie podobało Helena dla córki, ale nie wchodzi w grę bo to imię ex dziewczyny partnera ;-)

Do góry