reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych lutowych dzieciaków

reklama
Kiedys mi M dla zartu rzucil to imie, na co ja odpowiedzialam "ja Ci zaraz dam tamare"... ale im czesciej o nim mowie tym nabieram wiekszej sympatii do tego imionka

mój mąż marzy o Tamarze, bo po babci........ na szczęście będzie chłopak bo chyba byśmy się pokłócili o imię dla dziewczynki dlatego, że mi się niekoniecznie podoba nadawanie imion "po kimś", ja bym nie chciała mieć po babci/cioci, a po drugie, to siostra cioteczna mojego męża nazwała już tak swoją córkę (po babci....)

A ja też nie jestem za tym żeby dawać po kimś albo na drugie po mamie czy tacie, bezsensu dla mnie,

zresztą gdybym chciała po moich dziadkach to masakra bo babcie Władysława i Wacława a dziadkowie to Lucjan i Alfred wiec odpada na pewno.

Ja też nie lubię dawania imion po kimś, D rodzina jest taka,że by się poobrażali, że to nie po nim imię itp haha
Ale zgodziłam się, że jak będzie synio to damy mu na imię Paweł, bo D nieżyjącym od 30 lat dziadku. Ludzie zawsze wspominają Go jako cudownego człowieka i nawet ja (choc może pomyślicie,że jestem nienormalna) czuję z Nim więź, choć nie żyje więcej niż ja mam lat. Czuję, że był dobrym człowiekiem i zawsze gdy jestem u babci i popatrzę na ich portret ślubny, to buzia mi się uśmiecha do dziadka :)
Ale i tak jest Alicja Jagoda :p

A ja mam Wanda po babci i zawsze bylam zadowolona z tego powodu, choc jako dziecko wolalam Wendy ;-). Kinga ma Helena po swojej prababci. A Adela niewykluczone ze bedzie Teresa po mojej mamie.

Oj ja tak samo nie jestem za tym by dawać imię po kimś, no ewentualnie na drugie jeśli po kimś bliskim, o ładnym imieniu :p Tamara mi się podoba, mało jest dziewczynek o tym imieniu :tak:

reklama
O, nie! Andrzej Balbina to był mój faworyt :-D

Mi się strasznie podobało Helena dla córki, ale nie wchodzi w grę bo to imię ex dziewczyny partnera ;-)

Do góry