reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych lutowych dzieciaków

My jeszcze przed ciążą ustaliliśmy, że Adaś i Gabrysia :) Ogólnie bardzo lubiłam bawić się się w wybieranie imion i męczyłam Męża :DO nie, ani rodzice, ani teściowa nie będą wybierać. Rodzice już widzę, bo Mama się wypytywała i jej się podoba. Ale Teściowa jeszcze chyba nie wie i nie będzie raczej zachwycona, bo jej szwagierka to Gabriela, a jej nie lubi. Ogólnie z tamtą rodziną po śmierci Teścia mają kiepski kontakt, a jej syn Adam, ale jakoś niechcący tak wyszło :pA drugiego nie chcę.

reklama
dorex, to miało sens kiedyś przy chrzcie - na chrzcie trzeba nadać imię po jakimś świętym, więc kiedy rodzice nadawali imię, które nie miało swojego świętego patrona, to nadawali też drugie "święte" i wtedy też się liczyło, teraz większość imion ma już swojego świętego

Z Maryski rezygnuje, chyba, bedzie kobieta ;-) corka drugie Helena bardzo potrzebne moim zdaniem bo jej pierwsze jest.tu niespotykane, a synowi w takim wypadku tez najchetniej dalabym jedno imie i Gucio. Jest miedzynarodowe wiec nie potrzebuje drugiego. Musze tylko meza przekonac

Mokito, Adela przepiękne :-D i rzadko spotykane, ja lubię takie imiona. W całym moim życiu spotkałam jedną Adelę, w październiku spodziewa się ona córeczki Klary, tez spoko imię :-)

reklama
Do góry