My jeszcze przed ciążą ustaliliśmy, że Adaś i Gabrysia Ogólnie bardzo lubiłam bawić się się w wybieranie imion i męczyłam Męża O nie, ani rodzice, ani teściowa nie będą wybierać. Rodzice już widzę, bo Mama się wypytywała i jej się podoba. Ale Teściowa jeszcze chyba nie wie i nie będzie raczej zachwycona, bo jej szwagierka to Gabriela, a jej nie lubi. Ogólnie z tamtą rodziną po śmierci Teścia mają kiepski kontakt, a jej syn Adam, ale jakoś niechcący tak wyszło A drugiego nie chcę.
reklama
dorex, to miało sens kiedyś przy chrzcie - na chrzcie trzeba nadać imię po jakimś świętym, więc kiedy rodzice nadawali imię, które nie miało swojego świętego patrona, to nadawali też drugie "święte" i wtedy też się liczyło, teraz większość imion ma już swojego świętego
Mokito
Fanka BB :)
Z Maryski rezygnuje, chyba, bedzie kobieta ;-) corka drugie Helena bardzo potrzebne moim zdaniem bo jej pierwsze jest.tu niespotykane, a synowi w takim wypadku tez najchetniej dalabym jedno imie i Gucio. Jest miedzynarodowe wiec nie potrzebuje drugiego. Musze tylko meza przekonac
Mokito
No i wykrakane, nastapila zmiana plci jak juz pisalam w innym watku. Teraz chcemy dac coreczce Adela. Mam nadzieje, ze juz sie nic nie zmienia ;-)
Mokito
Dzieki Made :-) ja znam tylko ta od Niziurskiego. Byla to jedna z moich ulubionych ksiazek lat dzieciecych :-)
monikamarcina
Hmm a Liwia?
reklama
Mokito
Monika to byl nasz faworyt jakies pol roku temu! znaczenie piekne: zycie. Pisalas tez o Laurze chyba, prawda? Mi sie oba podobaja
Podziel się: