reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych lutowych dzieciaków

reklama
A mi ostatnio wpadło w ucho Pola dla dziewczynki, a z Maksem jednak pewna nie jestem za bardzo oklepane ;) chcemy polskie imię ale mniej spotykane ale jeszcze mamy dużo czasu i na pewno milion razy zmienię zdanie hehe

Ja mam taki "problem" że pracuje w żłobku i prawie każde imię mi się z jakimiś dzieckiem kojarzy

mam to samo (pracuję w przedszkolu), dlatego większość imion odpadła w przedbiegach

dla chłopca mamy wybrane Leonard, dla dziewczynki mąż chciałby Tamara (po jego babci), ale nie jestem zwolenniczką nazywania dzieci "po kimś", a poza tym jego siostra cioteczna nazwała tak swoją córcieę, która teraz ma trochę ponad rok; później chcieliśmy Łucję, ale przyjaciółka mojego męża jakiś miesiąc temu urodziła dziewczynkę i tak ją nazwała, teraz się wahamy pomiędzy Klara a Milena, było coś o Kalinie też przebąkiwane :p

u nas na 70% będzie chłopiec.. zawsze chciałam dziewczynkę no ale.. byleby tylko zdrowe było :)
ja mam 6 typów męskich imion.. ale oczywiście żadne tatusiowi się nie podoba :p Wybrał 3, które nie podobają się mnie.. ale przez niego wszyscy znajomi z wyjazdu wakacyjnego zwracają mi się do brzucha per. Andrzej co mnie strasznie denerwuje.. bo niby tatuś wybrał sobie takie na bierzmowaniu ale teraz kojarzy mu się głównie z jakimś głupim filmikiem na youtube o Andrzeju co się denerwował bo mu jakiś czołg przestawili czy coś?? :no:

Koshka, ja bym nie rezygnowała z imienia, bo córka przyjaciółki ma, a Łucja to bardzo ładne imię. My patrzymy żeby w rodzinie się nie powtarzało i było mniej popularne żeby na placu się 5 o takim samym imieniu nie spotkała ;-)

u nas po ostatnich rozmowach stanęło na tym że jak będzie dziewczynka to będzie Joanna a jak chłopiec to Miłosz (chociaż chciałam bez polskich znaków ale nic innego mi się nie podoba):tak:

reklama
Do góry