reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
a ja dalej nie mam imienia dla chlopca.:no:
zreszta teraz nawet nie jestem pewna,ze mam dla dziewczynki. myslalam,ze uzgodnilismy,ze amelia nam sie podoba i bedzie amelia, a tu przedwczoraj sie dowiedzialam, ze on stwierdzil,ze amelia jest ok,ale mamy jeszcze z 10 innych :szok:
owszem, moze on mial jeszcze pare innych, ale na pewno zadnego z nich nie wybiore, no bo co? : oonagh (czyt. una), aldona, shinead (nawet niewiem, jak to sie pisze), jasmin, beatrice, abigail?
niech sie puknie w glowe. od razu mu mowilam,ze chce takie polsko-angielskie, a on na to, po co? :wściekła/y: mialam ochote mu strzelic:confused2:
jak dla mnie to zostaje amelia. zreszta mu powiedzialam,ze on juz wybral dwa, a teraz moja kolej, na co uslyszlam, ze to chyba nie dziala w ten sposob.jak mnie tak porzadnie wk$%%^^ to mu powiem, ze przez jego operacje wiekszosc rzeczy i tak musze zalatwiac sama i on mnie moze pocalowac w ....

a ja dalej nie mam imienia dla chlopca.:no:
zreszta teraz nawet nie jestem pewna,ze mam dla dziewczynki. myslalam,ze uzgodnilismy,ze amelia nam sie podoba i bedzie amelia, a tu przedwczoraj sie dowiedzialam, ze on stwierdzil,ze amelia jest ok,ale mamy jeszcze z 10 innych :szok:
owszem, moze on mial jeszcze pare innych, ale na pewno zadnego z nich nie wybiore, no bo co? : oonagh (czyt. una), aldona, shinead (nawet niewiem, jak to sie pisze), jasmin, beatrice, abigail?
niech sie puknie w glowe. od razu mu mowilam,ze chce takie polsko-angielskie, a on na to, po co? :wściekła/y: mialam ochote mu strzelic:confused2:
jak dla mnie to zostaje amelia. zreszta mu powiedzialam,ze on juz wybral dwa, a teraz moja kolej, na co uslyszlam, ze to chyba nie dziala w ten sposob.jak mnie tak porzadnie wk$%%^^ to mu powiem, ze przez jego operacje wiekszosc rzeczy i tak musze zalatwiac sama i on mnie moze pocalowac w ....

Uwielbiam imie Abigail :-D:-) ale tez nie dalabym ze wzgledu na to ze w Polsenie ma zadnego odnosnika do niego.
A jak ty chcesz Amelie to postaw na swoim i juz :-)

jesli bedzie dziewczynka, bo jak chlopak to nawet nie mam pomyslu, tzn mialam np. dorian ale sie dowiedzialam,ze to popularne przezwisko dla gejow, :zawstydzona/y: robin (jak dla mnie robin hood) ale po ang oznacza to drozda, poza tym tak ma na imie dziadek jego corek, zktorym on sie nie znosi
bardzo podoba mi sie ben, chociaz srednio polskie, ale tego nawet nie wspomnialam, bo pracowal ze mna chlopak o tym imieniu, ktory mi sie bardzo podobal i moj niestety o tym wiedzial i chyba by go krew zalala, gdybym cos wspomniala :sorry:

kochana nie przejmuj się ... Abigail jest spoko...
una to mi się kojarzy z takim wiejskim "ona"
no a jeśli chodzi o chłopca... to moja ma siostra ma Doriana i wszyscy w Irlandii się zachwycają...
no poza moją szefową która jest z filipin i uznała że u nich to jest damskie imię:sorry::eek:
ale ona zawsze musi coś skomentować....

Ja też mam problem z imieniem dla chłopaka :-( Nie jest łatwo. Mam tylko nadzieję, że jak zobaczę maleństwo to przyjdzie mi od razu do głowy odpowiednie :-) Jak będzie dziewczynka to będzie Oliwia lub Marcelinka :-)

Mój M też ma tendencje do dziwnych imion niestety :-( Uwielbia Skandynawie i najlepiej jakby imię było skandynawskie:no: Ale ja się nie zgadzam. Po co dziecku krzywdę dziwacznymi imionami robić? Np. dla dziewczynki podoba mu się imię Mercedes!!:szok: No u nas w PL, dziwnie by się kojarzyło innym.

U nas dlugo nie bylo pomyslu, az do momentu drugiego potwierdzenia plci :-) wtedy nadal nie mielismy pomyslu, ale wypisalismy sobie na kartce ok 10 imion, ktore nam sie podobaly. A potem konsekwentnie skreslalismy po jednym...
i ostatecznie zostal Tomek :) :-)

zaczełam się zastanawiać na imieniem dla dziewczynki bo jak się jednak okaże że siusiak znikł to trzeba coś wymyślić. Co myślicie?? Mój typ Nikola a mój M. Weronika

reklama
Do góry