reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
oglądałam kiedyś film Heidi i Piotruś...
hehe o takiej małej dziewczynce w loczkach :-D coś w stylku Ani z zielonego wzgórza tylko że młodsze pokolenie;-)
a mojej znajomej tutaj córka ma na imię Emerald! ładnie ale mi brzmi bardzoiej męsko;-)
sama mamuśka ma na imię Edel (Idel)ale to typowo irlandzkie imiona

mi znajoma ostatnio powiedziala zeby uwazac zeby nie byl problem z wymowa dla dzieci bo jej jakas kolezanka nazwala syna imie z R a maluch do dzis nie mowi wyraznie R i wstydzi sie jak ktos pyta jak ma na imie albo wcale nie odpowiada eh

Kasiiula to masz rację, też przy wyborze imienia o tym myślałam, bo podoba mi się Karol, ale odpada, bo dzieci zamiast Karol mogłyby mówić Kalol :zawstydzona/y:
tak jak Robert jest ładne, a dzieciaczki mogłyby wymawiać Lobelt :zawstydzona/y:
tak więc jak chłopaczka będziemy mieć to będzie Patryk, a córcia Maja :-):tak:

my mamy ostateczne imię dla synka - Igorek , dla córeczki jeszcze ostateczne nie jest wybrane. niby najbardziej pasuje nam właśnie Lena, ale na liście są jeszcze Amelia, Oliwka, Zuzia, Natalka i pewnie jeszcze bym coś znalazła :-)

Kasiiula to masz rację, też przy wyborze imienia o tym myślałam, bo podoba mi się Karol, ale odpada, bo dzieci zamiast Karol mogłyby mówić Kalol :zawstydzona/y:
tak jak Robert jest ładne, a dzieciaczki mogłyby wymawiać Lobelt :zawstydzona/y:
tak więc jak chłopaczka będziemy mieć to będzie Patryk, a córcia Maja :-):tak:
ale na Patryka też mogą wołać Patlyk albo Patyk :-( w mojej rodzinie własnie długo, długo tak sam na siebie mówił mój kuzyn, który r nie wymawiał, no i siłą rzeczy inne dzieci. Jednak Patryk to ładne imię :)

gawit no niby tak, ale Patryk mi się bardzo podoba, he... najwyżej będzie Patyczek :-p zamiast Patryczek;-)
Lena to popularne imię ostatnio :-) podoba mi się (ja jestem Magdalena)
a koleżanka moja ma Amelię i ta mała jest kochana, grzeczna i bardzo ładniutka:-)

reklama
A propos trochę dziwacznych imion;
Znajoma postanowiła córeczkę nazwać - HONORATA!! :szok:
Pal licho czy komuś się podoba czy nie ale przecież dziecko będzie wstydziło się przedstawiać a dzieci będą z niej się śmiały nie sądzicie??
Biedna mała...

Do góry