reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

nie wiem... po prostu na tamtym forum było tak od początku... a tu wymieniamy się poglądami na temat imion itp...
więc to nie jest coś takiego że napiszesz
imię dla mojgeo dziecka (np) Tomek
bo w tym momencie ja chciałabym się spytać a czy dajesz drugie a skąd ten pomysł itp itd....:-p chyba rozumiesz co mam na myśli;-):-)

reklama
Jest gdzieś na BB taki zbiorowy temat o imionach - z tego, co pamiętam, to tam są właśnie spisane wg popularności czy jakoś tak...

pewnie w wiekszosci i tak imiona zmienia sie :) ja niby mam typy ale to tez nei wiadomo do konca bo moze jakies fajne jeszcze mi sie nasunie do listopada :) widzialam ze na innych forach jak malenstwa sie rodzily to byly takie listy :) odrazu z data i wymiarami :) przejrzyste i dobrze czytelne

Lista najpopularniejszych imion nadawanych w Wawie jest tu Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki ale nie wiem czy jest sens się tym sugerować skoro najpopularniejsze to ok 300 dzieci na całe miasto i okolicę? Zresztą jak się jakieś imie podoba to nie ma znaczenia czy jest bardzo popularne czy oryginalne - to rodzicom ma się podobać :o)
Nasz będzie Miki czyli Mikołaj - mam tylko nadzieję, że nie zmieni mi się termin porodu z 21.11. na 06.12 bo imieniny i urodziny w jednym dniu to nie fajnie ;-)

U mnie przy pierwszej ciazy jak wybralismy imie Zuzia tez sie nie podobalo rodzinie i nawet mowili ze nie beda tak wolac do wnuczki, my postawilismy na swoim i swiata poza swoją Zuziulką nie widzą:tak::-D Teraz za to sie nie wtrącają, chyba zrozumieli ze rodzice wiedza najlepiej jak nazwac swoje dziecko.

A tak wogole to fajnie by bylo zebrac jakos w calosc te nasze pomysly a potem ostateczne imiona, najlepiej na pierwszej stronie, ale ja niestety nie mam o tym zielonego pojecia

Spokojnie zrobie taka liste:)

pewnie w wiekszosci i tak imiona zmienia sie :) ja niby mam typy ale to tez nei wiadomo do konca bo moze jakies fajne jeszcze mi sie nasunie do listopada :) widzialam ze na innych forach jak malenstwa sie rodzily to byly takie listy :) odrazu z data i wymiarami :) przejrzyste i dobrze czytelne

dokładnie na sam koniec zrobimy sobie nowy temat... i będzie się doopisywać każda po powrocie ze szpitala już z dzidziusiem:tak: wtedy imię będzie pewne... hehe

Słuchajcie! WRESZCIE! - stało się! Mamy imiona! :-):-):-)
SONIA i LEON
Trochę mi niezręcznie, bo wiem że któraś z Was też Leona wybrała, no ale w końcu trudno nie nadać imienia tylko dlatego że ktoś już takie wybrał prawda?
Ojjjjj dłuuugoooo to trwało ale wreszcie udało się :-)
Nawet nie wiecie jak się cieszę - dla mnie to kolejny krok naprzód:-)

ślixczne .... u mnie jeszcze imion brak... a raczej jest ich za dużo....:nerd:
bo z 6 dla dziewczynki i z 6 dla chłopca... i nie wiem na które się zdecydować.....:baffled:
bo mi się wszystkie podobają..... ehhhhh
a jak mi się Marcel podoba to ... najlepiej mi D powiedział że chce inne a ja do niego że nie chcę żadnego typowo polskiego imienia,...
a on do mnie to damy jakieś inne... a ja mówię że ja nie chcxę znanego....
to ten do mnie że damy takie którego jeszcze nikt nie ma i nie jest zapisane w żadnej książce......:confused:
zaczęłam się śmiać że takie właśnie to raczej nieistnieje skoro nigdzie nie występuje:-):rolleyes:

reklama
u mnie wsumie tez caly czas te imiona sie zmieniaja...a w dodatku dla chlopca jeszcze nie szukalam,tylko dla dziewczynki...a imiona mam takirazem z moim M:nikole,natalie,valeria,chantal\....no i to chyba na tyle...a moj caly czas sie tez upiera do imienia viktoria:dry:ah..juz sama niewiem...:-pa tu niespodzianka bedie i wyskoczy mi z brzuchalka chlopczyk-to dopiero bedzie wtedy zaskoczenie..hehehe..ale mam nadzieje ze 3 lipca juz sie dowiem kogo mam w brzusiuniu:-D

Do góry