reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych sierpniowych Maluszków :)

U nas będzie Zoja, najpierw nam się spodobało to imie, bo oryginalne, inne. Ale nie byłam przekonana, tym bardziej, ze nie chciałam znać płci i chciałam mieć niespodziankę, więc nie nastawiałam sie na żadne imię, strasznie trudno mi tylko było wymyślić coś dla chłopca. No żadne mi nie podchodziło, albo źle brzmiało z nazwiskiem, albo jakiś nielubiany kolega miał tak na imię... I tak sobie do 16 tygodnia zojkowalismy do brzuszka, ale jakoś bez przekonania. I sprawdziłam znaczenie imienia i przepadłam :-) Zoja jest mi po prostu pisana! Ewa w hebrajskim znaczy obdarzająca życiem, a Zoja- z greckiego życie. No i na niedługo później okazało się, ze mnie intuicja nie myliła, będzie córeczka :-) więc będzie Zoja :-)

reklama
Imiona śliczne, najważniejsze by to Wam się podobały a nie zostały narzucone przez teściowe, mamy etc. Wiadomo, łatwo nie jest z wyborami. Po porodzie lub tuż przed często też okazuje się, że imie to czy tamto do maluszka faktycznie pasuje, bądz mniej. U nas miała być Martyna a w rezultacie jest Judyta. Martyna poszło na drugie imię :-)

A co do imienin.. wybieracie? Mój wczoraj zapytał mnie kiedy Dexter ma imieniny i trochę zgłupiałam :-D

Gabrysia to śliczne imię ;-) myślę , że nadal mało popularne. ja zawsze byłam jedyną Gabrysią, czy to w przedszkolu, szkole czy na studiach :-D
ale zgadzam się z Lilith że imię ma się nam podobać :-)
Co do imienin to ja nie zwracam na to uwagi. o imieniach Martyny powiedziała mi jej prababcia, bo zadzwoniła z życzeniami ;-) Kornelia też nie mam pojęcia kiey ma

reklama
Do góry