reklama
U mnie już wszyscy przekabaceni na Emilkę :-) Darek wcześniej kręcił trochę nosem ale wszyscy Emilka i Emilka to teraz już mu się inne przestały podobać :-) Inna sprawa, że nie miał jakiś mocnych kontrpropozycji, na cześć taty chciał Daniela ale uświadomiłam mu, że będą na malutką wołać Danusia, też ładne imię ale mi jednak coś nie pasuje... Jemu zresztą też nie, bo stwierdził, że jak Danusia to nie on już nie chce :-)
Lilka jest śliczne ale zaklepała sobie je sobie moja siostra dla drugiej córeczki więc mnie odpada :-)
Lilka jest śliczne ale zaklepała sobie je sobie moja siostra dla drugiej córeczki więc mnie odpada :-)
karaiwina
Fanka BB :)
Oszqrde ja tez ubraniami męża na Lilke. Stwierdziłem, ze jak on nie ma żadnej propozycji godnej uwagi to póki co robocza bede zwracać sie o naszym dziecku Lilka Już chyba troszkę zaakceptował, bo ostatnio pytał co tam u Lily slychac. No i postawiłem na swoim choć wszystko jeszcze moze sie zdarzyć i jeszcze go natchnie i co?!
Co do imion, to chyba nie pisalam jeszcze, ze i my zdecydowalismy i poki co na pewno bedzie Dexter
Wybor imienia, to wcale nie taka latwa sprawa ale nie ma co popuszczac, jak nam bardzo zalezy u nas sie zaczela tesciowa wtracac, az sie gotuje jak slysze jej biadolenie. Prawie nic wspolnego z maluchem miec nie bedzie i z nami tez wiele nie ma a tu wymagania, by bylo i po pl.. pffff. Zaczela sobie mowic: jak tam moj rysiu.. sama mu imie nadala, no normalnie mi kobieta cisnienie podnosi jak malo kto..
Wybor imienia, to wcale nie taka latwa sprawa ale nie ma co popuszczac, jak nam bardzo zalezy u nas sie zaczela tesciowa wtracac, az sie gotuje jak slysze jej biadolenie. Prawie nic wspolnego z maluchem miec nie bedzie i z nami tez wiele nie ma a tu wymagania, by bylo i po pl.. pffff. Zaczela sobie mowic: jak tam moj rysiu.. sama mu imie nadala, no normalnie mi kobieta cisnienie podnosi jak malo kto..
Ewaelinka84
Lilith mnie tez sie slabo robi jak slysze cos takiego ,mi to robi taka znajoma -bo u nas mial byc Philip te imie mielismy wybrane dla chlopca ,a jak przyszlo ze bedziemy miec core to ona zawsze sie pyta jak sie ma Filipinka -dostaje szalu !!!!!
A co do wybranego imienia twierdze ze jest rewelacyjne Dexter -juz dawno nie slyszalam ,ale jestem za i gratuluje wyboru !!!
Lily tez super -my tez omawialismy ta propozycje tylko mialo byc Lilith (lili w zdrobnieniu) , ale jakos odpadlo
A co do Jagody to jest jeszcze zdrobnienie Jadzia
A co do wybranego imienia twierdze ze jest rewelacyjne Dexter -juz dawno nie slyszalam ,ale jestem za i gratuluje wyboru !!!
Lily tez super -my tez omawialismy ta propozycje tylko mialo byc Lilith (lili w zdrobnieniu) , ale jakos odpadlo
A co do Jagody to jest jeszcze zdrobnienie Jadzia
Ostatnia edycja:
karaiwina
Lilith to decyzje masz już podjeta. Super U mnie teściowa na szczęście powiedziała, ze to nasza sprawa i ona wtrącać sie nie bedzie, ale za to moja mama wyskoczyla z lista imion.... Och tak to jest z tymi babciami. Jeszcze bym ja zrozumiała gdyby to jej pierwszy wnuk/wnuczka był, ale to już czwarty wiec nie wiem po co ona sie tak napina. I oczywiście nasze propozycje w ogóle nie przypadły jej do gustu. Powiedziałam, ze bedzie Lukrecja jak mnie sie pyta i temat już ucichł. Nie pyta sie już. Wiem, ze chce dobrze, ale ttonie jest jej wybór i próbuje ja w tym uświadomić.
Dziekuje za slowa otuchy, widze nie tylko Ja mam jakies przeprawy :-)
Caltha ona serial zna. W uk imie normalne, nie jest jakos wyjatkowe, tylko rzedziej spotykane. W Pl I Ja bym takiego imienia nie wybrala, chyba ze wzgledu na Inne dzieci.
Ogolnie irytujace jest to, jak ktos Zawsze musi wcisnac swoje 3 grosze zamiast zaakceptowac nasze wybory, w koncu to radosc I szczescie nasze, Tak samo pozniej troski. Lepiej wspierac jiz ganiac. Od razu sie to kojazy z 'dobrymi radami'.
Caltha ona serial zna. W uk imie normalne, nie jest jakos wyjatkowe, tylko rzedziej spotykane. W Pl I Ja bym takiego imienia nie wybrala, chyba ze wzgledu na Inne dzieci.
Ogolnie irytujace jest to, jak ktos Zawsze musi wcisnac swoje 3 grosze zamiast zaakceptowac nasze wybory, w koncu to radosc I szczescie nasze, Tak samo pozniej troski. Lepiej wspierac jiz ganiac. Od razu sie to kojazy z 'dobrymi radami'.
Ewaelinka84
A ja wlasnie lubie dziwne imiona :-) i nawet w pl dalabym "cos innego",zeby moje dziecko bylo wyjatkowe -taka osobe latwiej zapamietac ,a nie same Anie Gosie Kasie -ale to tylko moje zdanie -kazdy ma prawo miec swoje i nigdy nie powinno sie go podważać
reklama
Podziel się: