reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych sierpniowych Maluszków :)

Hani to jakoś wysyp jest ostatnio. Chociaż mi to nie przeszkadza bo nie brałam tego imienia pod uwagę. U nas jak pozostanie dziewczyna ( bo nie wiadomo na 100 %), to pewnie będzie Maja lub Nina. Ale to tak wstępnie :)

reklama
Mnie też wkurzają pytania o imię i to kręcenie nosem :baffled: to my decydujemy i nikomu nic do tego :-)

Hania też ładne imię.. mi bardzo podoba się Michalina :tak: ale oba te imiona mają siostrzenicę.
My dla dziewczynki wybraliśmy Ola i pewnie jak kiedyś będziemy mieć córkę to pewnie Ola będzie.

Mnie też denerwuje jak ktoś komentuje wybór imienia. Jak już się nie podoba to nie musi tego wprost mówić przyszłym rodzicom.
U nas jak dowiedzieliśmy się w pierwszej ciąży że będzie chłopak to powiedzieliśmy,że będzie Filip, na co babcia M "Filip?? nie podoba mi się"
no i trudno. nam się podoba:)

Podobnie jak u Natkusi podoba się Ola. Filip miał być Olą:) a że teraz dziewczynka ma być,to M bez dwóch zdań postanowił,że zostaje Ola:)

Podobnie jest z płcią. Ciągle słyszałam od początku,że mamy już synka to musi być teraz córka. A szczerze powiedziawszy dla mnie było to kompletnie bez różnicy.

Ojaka u nas z Filipem było tak że jak komuś mówiłam jakie imię i ten ktoś mówili Filip z Konopi to ja się pytałam a co to znaczy? uwierz mi że Ci co tak mówili nikt nie wiedział co to w ogóle znaczy "wyskoczył jak Filip z Konopi" a ja wtedy w śmiech i już nigdy więcej od tej osoby tego nie słyszałam. :-)

Podobnie jest z płcią. Ciągle słyszałam od początku,że mamy już synka to musi być teraz córka. A szczerze powiedziawszy dla mnie było to kompletnie bez różnicy.

U nas identycznie tylko skoro mamy córeczkę to przydałby się synek :wściekła/y: a ja jak na początku bardzo chciałam drugą dziewczynkę, tak teraz jest mi to kompletnie obojętne, ale jak mówię, ze prawdopodobnie druga dziewczynka, to słyszę "o szkoda, przydałby się chłopak" :wściekła/y:

Gawit u nas jest to samo. Mamy synka i jak mówię że teraz też chłopiec (tylko moja mama i siostra wiedzą o bliźniakach) to się zaczyna o szkoda a to jeszcze o dziewczynkę musicie sie postarać. Nawet sobie nie wyobrażam co to będzie jak się dowiedzą o 2 chłopakach :p

No, w końcu wczoraj poznaliśmy płeć :-) i imię zostaje, tak jak wcześniej ustaliliśmy - Ewa (mam nadzieję, że nikt nam nie podkradnie :-p).
Anielka, a czemu nie mówicie rodzinie, że będą bliźniaki?

reklama
Kahaka mi rodzice tak wlasnie dali na imię :-/ moja mama uwaza ,ze to najpiekniejsze imie swiata -ja mam troszke inne zdanie ;-) ale pewnie przez to ze je mam

U mnie chlopiec tez mial byc Filip tylko pisany przez Philip ,ale ze dziewczynka to chyba zostanie juz Mya -chodz z moim M. Roznie bywa ;-p

Ostatnia edycja:
Do góry