reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

Podstawą jest Florentyna:) Wiadomo, może się odwidzieć, ale z moim uparciuchem to będzie ciężkie:p W mojej rodzinie się przyjmie, nie wiem jak u niego, ale oni i tak mało nas obchodzą i vice versa więc będzie Florka i Andrzejek

reklama
U nas imiona tez wybrane :-D
Chłopiec: Dominik
Dziewczynka: Wiktoria
Mężowi podoba się jeszcze dla chłopca Nikodem- Nikoś ale ja chcę Dominika, w zdrobnieniu też może być Nikoś:tak:

A mnie podobają się typy irisson Nina i Hubert to fajjjni ludzie (zupełny brak skromności :sorry: ja jestem Nina mój mąż to Hubert :tak:)

Dla chlopczyka jeszcze nie wiemy... Nie mozemy sie zdecydowac ale za to dla dziewczynki... Pragniemy by byla to dziewczynka ... Oliwia :)

mnie podoba sie Antek, nazwalismy tak naszego pierwszego synka , ktorego stracilismy.

Inne meskie imiona ktore mi sie podobaja to Leon, Wiktor ale nie wiem czy tak bym nazwala synka. Po prostu mi sie podobaja.
Dla dziewczynki Natasza-mozna skrocic Natusia, Natka etc. Super ;) Podoba mi sie tez Antosia, Lena i Goska.

Usmialam sie za to z Pawiana ;)))) az maz z drugiego pokoju sie pytal co sie dzieje tak sie smialam ;)

My chyba w koncu wymyslilismy imie dla chlopca. Wczoraj byla dyskusja na ten temat. Ja nadal nie bylam do konca przekonana do Julka. Kolejny byl Mikolaj ktory podobal sie nam obojgu. Zreszta dowiedzielismy sie o ciazy w Mikolajki wiec tak troche na pamiatke by bylo. Ale potem maz wymyslil Tymoteusza :-) i mnie sie bardzo spodobalo. Mozna ladnie zdrobnic Tymuś, Tymcio, Tymek. O ile nam sie nie odmieni to chyba tak zostanie. Antonina lub Tymoteusz.

Tymuś śliczne imię, tak samo jak Nikodemek. Bardzo mi się podobają, ale oba już są u nas w rodzinie, więc u mnie odpadają :-p
My chyba ostatecznie zostaniemy przy Leonku, a dla dziewczynki wciąż nie mam pojęcia :confused:

Nina a my się ze skarbów nie "znamy" ? :-D no oczywiście, że tak ! :-) u mnie moja mama stoczyła bój z dziadkami, ponieważ moja siostra ma na imię Dobrochna, w latach `80 nikomu się z niczym nie kojarzyło, dziadkowi z psem :-D a ja mam Dagna, gdzie całą podstawówkę pani od muzyki do mnie mówiła Dogma :wściekła/y: a siostra nie nawidzi Dobrusi :-D chociaż teraz obie lubimy swoje imiona, ale komentarzy oczywiście było co nie miara :tak:

Dziewczynka : Karina
Chłopiec : Marcel

wstępnie, ale nie spotykam masy takich imion w swoim otoczeniu, więc myślę, że mój M zaakceptuje wybory :-)

reklama
Ech mój ulubiony wątek. Mnie to się wszystkie imiona podobają (no może poza Dezyderiuszem Sampe ;-))
Zauważam zdecydowaną modę na Antosia, Antosię i Julkę a Kubusie gdzieś poznikały.
Maks jest na drugie Antoni po dziadku strasznie wtedy chciałam na pierwsze ale mąż nie łyknął :-(
Ech zazdroszczę zdecydowanych mnie się tak wszystko podoba, że chyba dopiero dziecko zdecyduje :-D

Do góry