reklama
finkemma
Fanka BB :)
Mi podobaja sie takie inne imiona nie lubie tych prostych polskich typu Marysia Krysia itd kazdy ma jakis tam swoj gust moja corka Mirell i Ona bardzo lubi swoje imie a tez jest malo spotykane.
Mam już synka Brunona i córkę Patrycję. Nie lubię zdrobnień.Widziałam, że pytacie o zdrobnienia.Ja zabraniam zdrabniać imion moich dzieci. Z tych zdrobnień czasem bardzo dziwaczne kombinacje wychodzą,czasem nawet głupie. Teraz nie znam płci. Imienia jeszcze nie mamy choć pierwsze pomysły są. Ja nie zwracam uwagi czy imie jest polskie czy inne bo to moje dzieci i moja sprawa.Nie patrzę co powiedzą inni ale zgadzam się, że fajnie jak imię pasuje do nazwiska i nie brzmi głupio w połączeniu z nazwiskiem. :-) My mamy takie fajne nietypowe nazwisko więc każde imię pasuje.
freja ja tez nie przepadam za zdrobnieniami, zazwyczaj do dzieci zwracam sie ich pelnymi imionami, ( patryk to patryk , michal to michal a nie misiu itd )ale czasem samo wychodzi jakies zdrobnienie, (dlatego chcialam sie dowiedziec jakie sa ewentualne zdrobnienia oliwii ) ale tak jak piszesz zawsze znajmomym mozna powiedziec nie zdrabniajcie imienia, albo wolacie jak juz tak czy siak,
jak beda chcieli to sie dostosuja
jak beda chcieli to sie dostosuja
reklama
finkemma
Fanka BB :)
Mirell pasuje do nazwiska naszego bo mamy niemieckie bardzo twarde mocne Wiktor tez bedzie pasowac. Sylka ja Mirelke nazwalam w 20 tyg ciazy i przez nastepne 5 lat mieszkalismy jeszcze w pl Jest to takie inne imie ale jak tylko dowiedzialam sie ze bedzie coreczka odrazu powiedzialam bedzie Mirelka . I tak juz zostalo.
I ani razu nie zalowalam uwielbiam to imie. Gdyby wtedy byl chlopak a teraz corka to byla by napewno Mirelka.
I ani razu nie zalowalam uwielbiam to imie. Gdyby wtedy byl chlopak a teraz corka to byla by napewno Mirelka.
Ostatnia edycja:
Podziel się: