reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pol roku przegladania kalendarzy i szukania czegos,co bedzie mialo jakies znaczenie . ja jestem izabela i moje imie ma sie do mnie idealnie- wladcza jak cholera. ta cala moja lista imion ma swoje niepowtarzalne znaczenia- wpisywalam je ale wlasnie mi wszystko sie wykasowalo i zrobie to pozniej.
moze i dziwne-w to nie watpie ale ciekawe. niemniej chce dac dzieciom podwojne imiona,zeby pozniej mogly uzywac ich zamiennie jezeli to "rodzicowe" nie przypadnie im do gustu.
z reszta ja sie po 20 latach dowiedziala,ze moja ciocia malgosia,to w rzeczywistosci .... iwona! to był szok dla mnie

reklama
Fiuufiuu bardzo oryginalne imiona :tak: za niektóre też bym Cię zaciukala ;-):-D:-D

U nas dla chłopca Karol a dla dziewczynki może Kinga albo Ania ale to jeszcze nic pewnego. Przy pierwszym dziecku dla dziewczynki mieliśmy Nikola ale wyszedł Kacper :tak: i dobrze bo teraz już mi się odwidziało ;-)

Oooo, nowy wąteczek :evil:
I o imionach mowa :-)
U Nas:
Chłopczyk - Emil, Bruno lub Marcin
Dziewczynka - Lena lub Maja
:-):-):-)

Z imionami jest zawsze tak, że kojarza nam się z konkretną osobą. Dlatego często szuka się orginalnych, nietypowych imion, któe nie są związane z jakąś osobą, którą znamy:) Ja polecam imię Kalina:) mam tak na imię i na prawdę dobrze się z nim żyje heh nikt nie musi znać nazwiska bo zazwyczaj, żadnej Kalinki nie zna:)

fiufiu uwielbiam cie za stardowane imiona! jestem ich fanka
nasz syn: léopold frédéric ( frederyk to po tacie)
nasze propozyje: léon, léopold, fancois (franciszek), hugo, hyppolite (hipolit), bazile (bazyli), valentin (walenty), marcel (po prouscie hiihi), louis (ludwik) ale wersja francuska zbyt byla pdobna do polskiego 'luja' wiec odpadla :)

dla dziewczynek: jozefina, madelaine (magdalena), olimpia, leokadia, antonina
nasza corcia bedzie kiedys w przyszlosci pola antonia lub pola salomee (salomea)
pozdrawiam!

reklama
dla chłopa - Zbyszek po dziadkach
dla dziewczynki- Ula po babci, albo Helena

i jeszzce Tadzio mi się bardzo podoba, ale raczej nie zaryzykuje

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry