reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieci + ranking imion

sakar

Zaangażowana w BB
Wiem ze to troche wczesnie na imiona ,ale ja bylam szybka w tym :-) dla synka imie mialam jeszcze go w brzuszku nie bylo .
Moze wy tez tak macie? ja z moim wczoraj myslelismy i wymyslilam tylko dla dziewczynki :blink: moze wam sie spodoba Tamara -Wenessa albo Tatiana- Tamara .
Albo sami napiszcie wasze ulubione imiona :blink:.

NASZE IMIONA:
DZIEWCZYNKI:
Ada
Adrianna
A
gata*3
Amelia*2
Dagmara
Dominika
Emilia
Gabriela
Hania
Lena
Liliana*2
Liwia
Olivia
Pola
Wiktoria
Weronika
Zosia
Zuzanna*2
CHŁOPCY:
Adam
Adrian
Filip
Jan
Julian
Marcel
Oliwier Edward

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Super temat:-) My też mamy wymyślone już z początku starania się haha:zawstydzona/y: Dla dziewczynki też nam było łatwiej i wybraliśmy Aurelia, a dla chłopca Miłosz.
Sakar, mi się podoba Tamara:tak:

Jesli będzie chłopiec to na 100% będzie Dominik a dziewczynka Oliwia chodź podoba mi sie Natalka Marysia Zuzia Wiktoria Patrycja i dużo by wymieniać

a u nas synek Xavier ( średnio mi si epodoba ale mąż powiedział że ja dla dziewczynki on dla chłopca i zdania nie zmieni) :no: a podoba mi sie Oliwier , Oskar i Alexander
a córeczka Maja Oliwia ,albo Maja Niqola ( tak ładnie by brzmiało z nazwiskiem ) albo Maja Lenka :) ale Maja zostaje napewno:)

U nas imię dla córci wybrane jeszcze zanim zaczęły się starania - ZOSIA - po mojej zmarłej teściowej. Mam nadzieję, że to ona czuwa nade mną i będzie córa.

Dla chłopca z kolei mam dwa typy - Nikodem i Tymoteusz... Chyba raczej Tymuś...

Mozna bylo podac imiona, dopisala bym do listy.... a osobny temat... tu nawet ja sie zdziwilam ;-)

Cyniczna dobrze ze piszesz to co myślisz. Nie podoba mi sie jak to napisałaś wystarczyło napisac tylko ze za wcześnie na taki temat i ze szybko sie wyczerpie a nie od razu ze nas pogielo.

Moderator nasz może dołącząc ten temat z innym nie trzeba go będzie usunąć. A ja chętnie wrócę za rok do tego jak rozmawialimy o imionach.

Dobrze będzie jesli każdy kto będzie chciał założyć nowy watek zapyta sie o zdanie innych wtedy nie będzie problemów.

Zresztą to temat o imionach przenieśmy te rozmowę gdzie indziej.
Cyniczna a może zrobimy watek organizacyjny+ propozycje? Tam będą tego typu dyskusje.

reklama
Myślę, że 1 wątek zakupowy wystarczy. Póki co nasze wszystkie zakupy i tak będą się łaczyć z wyprawką predzej czy później;-)

CO do wątku o imionach- nijakie mam podejście. Ja jak wspomiałam mam pogodne i optymistyczne podejscie do życia, ale z całym szacunkiem dla Waszych "dzici" w brzuszkach krórem mają podobnie jak 'moje' 1-3mm nie będę nadawać jeszcze imienia. Poronbienia są częstsze niż zachodzenie w ciążę i co mam powiedzieć potem- że właśnie umarła moja ukochana 1-mm Edeltrauda (z całym szacunkiem dla tego imienia). No nie. Wtedy z wielkim bólem i żalem niedowierzaniem i rozczarowaniem będę zmuszaona napisać że poroniłam i nie ma już "Kropka, krewetki, czy fasolki" jak zartobliwie nazywam zarodek mojego dziecka- którego już kocham mimo, że ma jakieś 1,5mm;-)

Imienia dla dziecka- jeśli wszystko pójdzie dobrze- jak wierze całym sercem, nie mam wybranego oczywiście.
Podoba mi się teraz imie Wiktoria dla dziewczynki, ale nie wiem czy to moje 'cudo' w brzuszku takie imie bedzie nosić?
Dla chłopca...Juliś miała być Maksiem więc kto wie?

Myślę, ze Cyniczna nie chciała źle, tylko po prostu patrzy realnym wzrokiem na życie, a "lafj is brutal i samtajms kopas w dupas" nawet takie optymistki jak ja:-D
To tyle w tym temacie:tak:

Do góry