reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla marcowych maluszków

U mnie syn ma drugie imię po teściu- Filip Krzysztof, jeśli teraz będzie dziewczynka to Nina, a drugie imię po mojej mamie Anna:-)

reklama
A my o ile damy drugie imię, bo ja mam mąż nie, dlatego jeszcze się zastanawiamy to będzie po rodzicach, czyli Grzegorz bądź Justyna, żeby żadnych dziadków nie faworyzować :)

Ja pomysłów na imiona nadal nie mam, jedno wiem na pewno: będzie to JEDNO imię. Sama mam dwa i wiem jakie to uciążliwe w papierach, urzędach... Brzmi może i "dumnie" ale myślę że dzieci wam raczej nie podziękują. A już w ogóle krew mnie zalewa jak spotykam przypadki obdarowania dziecka nie dość że podwójnym imieniem to jeszcze łączonym nazwiskiem ojca i matki (coś w stylu Magdalena Katarzyna Wesołowska-Napiórkowska) :baffled:
Ksk mi Sara dla dziewczynki też się podoba, ale mój twierdzi że to imię dla psa :zawstydzona/y:

My na pewno damy dwa imiona. W męża rodzinie jest taka tradycjs że to drugie jest po pradziadkach albo kimś z rodziny. Hania dostała po prababci, która strasznie na nią czekała ale niestety zmarła niedługo przed narodzinami Małej.

u nas dla chłopca: Janek lub Franek,
natomiast jeśli chodzi o dziewczynkę - to będzie taka sama batalia jak w pierwszej ciąży! Wtedy nie znaliśmy płci dzieciaczka i teraz tez nie będziemy, zaś imię Aleksandra zostało zatwierdzone dopiero tydzień przed porodem ;)

Widzę, że mamy identyczny gust co do imion :) Ja mam dokładnie te same dwa typy Franek i Janek. Będzie Janek bo mężowi Franuś się nie podoba :(

imię dajmemy tylko jedno. Sama mam jedno i bardzo mnie to cieszy :). Tradycji w rodzinie brak a zresztą wolimy sami tworzyć tradycję :)

reklama
my chyba na drugie damy po tacie Sebastian bo podoba mi się to imię a co do faworyzacji dziadków to u mnie jest ok bo oboje mają na imię Stanisław :-) ale mi się to imię nie podoba :-p chociaż teść sobie powtarza że będzie walczył o te drugie imię ale niech próbuje :-p

Do góry