reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla marcowych maluszków

U mnie syn ma drugie imię po teściu- Filip Krzysztof, jeśli teraz będzie dziewczynka to Nina, a drugie imię po mojej mamie Anna:-)

reklama
A my o ile damy drugie imię, bo ja mam mąż nie, dlatego jeszcze się zastanawiamy to będzie po rodzicach, czyli Grzegorz bądź Justyna, żeby żadnych dziadków nie faworyzować :)

Ja pomysłów na imiona nadal nie mam, jedno wiem na pewno: będzie to JEDNO imię. Sama mam dwa i wiem jakie to uciążliwe w papierach, urzędach... Brzmi może i "dumnie" ale myślę że dzieci wam raczej nie podziękują. A już w ogóle krew mnie zalewa jak spotykam przypadki obdarowania dziecka nie dość że podwójnym imieniem to jeszcze łączonym nazwiskiem ojca i matki (coś w stylu Magdalena Katarzyna Wesołowska-Napiórkowska) :baffled:
Ksk mi Sara dla dziewczynki też się podoba, ale mój twierdzi że to imię dla psa :zawstydzona/y:

My na pewno damy dwa imiona. W męża rodzinie jest taka tradycjs że to drugie jest po pradziadkach albo kimś z rodziny. Hania dostała po prababci, która strasznie na nią czekała ale niestety zmarła niedługo przed narodzinami Małej.

u nas dla chłopca: Janek lub Franek,
natomiast jeśli chodzi o dziewczynkę - to będzie taka sama batalia jak w pierwszej ciąży! Wtedy nie znaliśmy płci dzieciaczka i teraz tez nie będziemy, zaś imię Aleksandra zostało zatwierdzone dopiero tydzień przed porodem ;)

Widzę, że mamy identyczny gust co do imion :) Ja mam dokładnie te same dwa typy Franek i Janek. Będzie Janek bo mężowi Franuś się nie podoba :(

imię dajmemy tylko jedno. Sama mam jedno i bardzo mnie to cieszy :). Tradycji w rodzinie brak a zresztą wolimy sami tworzyć tradycję :)

reklama
my chyba na drugie damy po tacie Sebastian bo podoba mi się to imię a co do faworyzacji dziadków to u mnie jest ok bo oboje mają na imię Stanisław :-) ale mi się to imię nie podoba :-p chociaż teść sobie powtarza że będzie walczył o te drugie imię ale niech próbuje :-p

Do góry