reklama
gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Oj to macie dokładnie jak mój m, każde imie miało coś nie tak, bo kojarzyło mu się z jakąś osobą. Na Stasia się zgodził, bo sam ma tak na drugie, Maja również bo nie zna nikogo o tym imieniu. Załamał mnie jak chodził i sapał, gdy marzyło mi się imię Maksymilian, w końcu wysapał, że nie będzie na syna wołał Maksiu jak do psiaka.
Ja mam niechęć tylko do dwóch imion Justyna (pierwsza żona mojego m) i Halina (imię mojej "ukochanej" teściowej), tak jakoś nie potrafię kojarzyć imion z osobami
Ja mam niechęć tylko do dwóch imion Justyna (pierwsza żona mojego m) i Halina (imię mojej "ukochanej" teściowej), tak jakoś nie potrafię kojarzyć imion z osobami
Gdynianka z tym Maksymilianem to niestety tak bywa niezręcznie, nam Maksymilian nie przypasował ale znajomi nazwali tak synka i było mi potwornie głupio wołać przy nich mojego psa (Maxa) jak przyszli ze swoim synem....
Każdy ma alergię na jakieś imiona, Mirosława - moja "ukochana" ciotka albo Basia - ex mojego mężą, kiedyś mi się podobało imię Sebastian ale do czasu jak się nie zaczęłam z jednym takim Sebą spotykać Ale np dla synka chcieliśmy Tomasz a to imię mojego stareeeeego chłopaka, ale bardzo dobrze mi się kojarzy a mój M mówi że imiona ex sprzed 10 lat mogą być
Każdy ma alergię na jakieś imiona, Mirosława - moja "ukochana" ciotka albo Basia - ex mojego mężą, kiedyś mi się podobało imię Sebastian ale do czasu jak się nie zaczęłam z jednym takim Sebą spotykać Ale np dla synka chcieliśmy Tomasz a to imię mojego stareeeeego chłopaka, ale bardzo dobrze mi się kojarzy a mój M mówi że imiona ex sprzed 10 lat mogą być
zwolineczka
Fanka BB :)
Ja niestety mam podobnie. Na domiar złego pracując jako nauczyciel w przedszkolu patrzę też przez pryzmat dzieci. I połowa imion już odpadła. Jednak patrząc po imionach wiele cech charakteru przy danym imieniu się powtarza. Dla dziewczynki myślałam Pola,Zosia a dla chłopca podoba mi się Filip albo Leon. W związku z tym że teraz walczymy z Nastką o przewagę w domu musi to być dziewczynka . Poza tym imię musi też pasować do rodzeństwa Wiktor i Nastazja
natalunia1987
Aktywna w BB
zwolineczka my mamy Filipa... Filipki to urocze łobuziaki... a jak poznamy płeć dzidziusia to wtedy pomyślimy o imieniu.. narazie brak pomysłów...
maddlena
O widze,że chyba moda jst na Leona, kilku z nas się to imię podoba:-).
R
rojku
Gość
No Leon rządzi Na poprzednim wątku byłam jedyną jego zwolenniczką Się porobiło...
Magda86Poznań
Fakt my tez mamy Leona lub Marysie w planach.
a co do mody na Leona, jak byłam na tych warsztatach to obok mnie usiadła dziewczyna z terminem na październik i też w brzuszku ma małego Leona. ;-)
a co do mody na Leona, jak byłam na tych warsztatach to obok mnie usiadła dziewczyna z terminem na październik i też w brzuszku ma małego Leona. ;-)
Też myśleliśmy nad Leonem ale staneło na
chłopiec: Bartosz, Bruno, Krzysztof, Jan i ja najbardziej chcę Jasia bo to po moim dziadku
dziewczynka: Alicja, Agata, Nina, Basia a na drugie Helenka po mojej babci
pomijam już fakt że teściowa usilnie forsuje imię dla dziewczynki Leonia po jej mamie...
chłopiec: Bartosz, Bruno, Krzysztof, Jan i ja najbardziej chcę Jasia bo to po moim dziadku
dziewczynka: Alicja, Agata, Nina, Basia a na drugie Helenka po mojej babci
pomijam już fakt że teściowa usilnie forsuje imię dla dziewczynki Leonia po jej mamie...
reklama
Podziel się: