reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona - co by tu wybrać ;-) Propozycje, sugestie, wszystko co wpadnie nam do głowy

reklama
Oj to macie dokładnie jak mój m, każde imie miało coś nie tak, bo kojarzyło mu się z jakąś osobą. Na Stasia się zgodził, bo sam ma tak na drugie, Maja również bo nie zna nikogo o tym imieniu. Załamał mnie jak chodził i sapał, gdy marzyło mi się imię Maksymilian, w końcu wysapał, że nie będzie na syna wołał Maksiu jak do psiaka.

Ja mam niechęć tylko do dwóch imion Justyna (pierwsza żona mojego m) i Halina (imię mojej "ukochanej" teściowej), tak jakoś nie potrafię kojarzyć imion z osobami

Gdynianka z tym Maksymilianem to niestety tak bywa niezręcznie, nam Maksymilian nie przypasował ale znajomi nazwali tak synka i było mi potwornie głupio wołać przy nich mojego psa (Maxa) jak przyszli ze swoim synem....:nerd:
Każdy ma alergię na jakieś imiona, Mirosława - moja "ukochana" ciotka albo Basia - ex mojego mężą, kiedyś mi się podobało imię Sebastian ale do czasu jak się nie zaczęłam z jednym takim Sebą spotykać :) Ale np dla synka chcieliśmy Tomasz a to imię mojego stareeeeego chłopaka, ale bardzo dobrze mi się kojarzy a mój M mówi że imiona ex sprzed 10 lat mogą być :-p

Ja niestety mam podobnie. Na domiar złego pracując jako nauczyciel w przedszkolu patrzę też przez pryzmat dzieci.:sorry: I połowa imion już odpadła. Jednak patrząc po imionach wiele cech charakteru przy danym imieniu się powtarza. Dla dziewczynki myślałam Pola,Zosia a dla chłopca podoba mi się Filip albo Leon. W związku z tym że teraz walczymy z Nastką o przewagę w domu musi to być dziewczynka . :sorry:Poza tym imię musi też pasować do rodzeństwa Wiktor i Nastazja:tak:

Fakt my tez mamy Leona lub Marysie w planach.
a co do mody na Leona, jak byłam na tych warsztatach to obok mnie usiadła dziewczyna z terminem na październik i też w brzuszku ma małego Leona. ;-)

Też myśleliśmy nad Leonem :-D ale staneło na

chłopiec: Bartosz, Bruno, Krzysztof, Jan i ja najbardziej chcę Jasia bo to po moim dziadku
dziewczynka: Alicja, Agata, Nina, Basia a na drugie Helenka po mojej babci

pomijam już fakt że teściowa usilnie forsuje imię dla dziewczynki Leonia po jej mamie... :baffled:

reklama
Do góry