reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię, którego nie chciałabym nadac swojemu dziecku

reklama
propozycji jest tu multum ważne żeby były ładne i wyróżniały się z pośród innych typu magcela, dominika, dominik, honorata, zosia

Nie wyobrażam sobie jak można nadawać dziecku nie polskie imiona typu Stiven czy Dzesika, brzmi to niezwykle kiczowato.

___________________________________________________________________________________________________
Miód Manuka zdrowie ze słoika.

Kordian fajne, literatura w końcu. Mi się bardzo Leon nie podoba coś strasznego ale to przez sąsiada pijaka i awanturnika a innego nie znam. Spolszczonych też nie lubię ale jak się komu podobają to lepiej im większą różnorodność tym lepiej

U mnie na ''czarnej liście" znajdują się: Maksymilian (może nie tak Maksymilian, jak zdrobnienie Maksio), Mariusz, Franek, Kamila, Roksana, Nikola... nigdy nie lubiłam tych imion.

Poza tym wszelkie imiona ''na topie'', czyli OLIWIA, NIKOLA, ZUZIA, JULIA, MAJA I WIKTORIA oraz KACPER. Gdzie się człowiek nie obejrzy, tam dziecko o tym właśnie imieniu;p

Dla chłopca imiona na nie:
-Borys
-Jan
-Mariusz
-Marian
-Tomasz
-Robert
-Grzegorz
-Zbigniew

Dla dziewczynki imiona na nie:
-Genowefa
-Joanna
-Jolanta
-Marianna
-Bożena
-Janina
-Wiesława
-Bronisława

Imiona na nie dla dziewczynek: Amelia (ze względu na medycynę-zespół chorobowy związany z brakiem kończyn), Waleria, Pelagia, Delfina, Antonina (za bardzo popularne). Większość imion, które zbudowane są z męskiego z końcówką -a, czyli Bronisława, Józefa, Marianna, Patrycja, Mirosława, Radosława.

reklama
Dla chłopca imiona na nie:
-Borys
-Jan
-Mariusz
-Marian
-Tomasz
-Robert
-Grzegorz
-Zbigniew

Dla dziewczynki imiona na nie:
-Genowefa
-Joanna
-Jolanta
-Marianna
-Bożena
-Janina
-Wiesława
-Bronisława
Mam podobnie jeśli chodzi o Wiesławę, Bronisławę i Genowefę. Marian i Zbigniew też bym nie dał swojemu dziecku na imię :-)