reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

Ironia - Jaśmina będzie miała Młoda na drugie, nie mam odwagi na pierwsze :zawstydzona/y:
Nadzieja :) - dużej Krysi się "dostojność" przyda
Saffi - powinno być podwójne podziękowanie - z uwagi na teściową ;-)

reklama
forever ja również nie bałabym się nadać dziewczynce imienia Krystyna - daje kilka możliwości "zawołania", jest ładne i tak jak któraś z dziewczyn wyżej pisała, moda na imiona typu: Franciszek czy Antoni wróciła, więc nie widzę problemu [btw - też nie kojarzę reklamy z Krysią, ale za to mam teściowa Krysię];

u nas oprócz Igora, do którego przekonuję męża (ale pomału i delikatnie;-)) doszło jeszcze Nikodem (żeby było na tę samą literę co imię córci);

traschka a mi sie tak wcale nie kojarzy... :-p

mam Teściową o tym imieniu i jest mega przeciwieństwem... Wlejtuch z niej taki że szok! I wredna Baba...

Ale poza tym imię samo w sobie mi się podoba... :-)

no to ta "moja Krystyna" znaczy się teściowa;-) jest elegancka; ma mocny charakter, konkretna jest, czasem może aż za bardzo;-) i ciut skąpa (mąż mówi, że baaaaardzo gospodarna), ale kładę to na karb pochodzenia (z Poznania, hehe) - bez urazy Poznanianki:-) ale ją lubię, bo szczera babeczka i da się z nią chyba o wszystkim pogadać:tak: więc mi się jak najbardziej pozytywnie kojarzy!

a czy Wam się imię Nikodem nie kojarzy od razu z Dyzmą? bo ja to imię odrzuciłam właśnie z tego wzgledu, po czym już mi parę osób powiedziało, że im się tak nie kojarzy...

Andariel - mnie się Nikodem z Dyzmą kojarzy, ale nie jest to pierwsze skojarzenie i nie jest negatywne... samo imię jest ładne, ciekawe i dla małego dziecka ładnie się zdrabnia - Nikoś:) Ja bym się Dyzmą nie przejmowała...

reklama
u nas mial byc Norbert, bylo postanowione ale ciagle zastanawiam sie nad ładnym zdrobnieniem i sa same glupkowate, i do tego ludzie mi ciagle na to zwracaja uwage i mnie to dodatkowo wkurza. nie wiem ale jestem zakochana w tym imieniu, ale z drugiej strony nie chce zeby ktos na moje dziecko mowil Bercik albo Norek i zastanawiamy sie z mezem nad Karolkiem- to drugie imie ktore nam sie bardzo podoba....sama juz nie wiem

a Krysia no mi sie coraz bardziej podoba choc nie jestem zwolenniczka imion "starych" ze tak sie wyraze ale sama mowie na moja dominiske czasami Krysia bo jest bardzo podobna do mojego meza a on to Krystian:)

nikodem faktycznie od razu z Dyzma sie kojarzy...

Do góry