reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

co myslicie o imieniu Jadwiga? Jadzia?
Wertowalam drzewa genealogiczne i to imie czesto sie pojawia i od strony mojej i meza... moze po ktorejs prababci wziasc?
siedze i wymyslam heheheh :-D

edit:
troche mi nie podchodzi to imie heh...
a moze Pola? kurde... za duzo tych imion ;p chcialam Lila ale wszedzie same Lile slysze ze sa ;p
Zaraz zostanie pewnie Matylda jak planowalam od poczatku hehehe albo Zoja...

albo sama juz nie wiem ma byc niespotykane ale i ladnie brzmiace...

Ostatnia edycja:
reklama
A mojej córce bardzo podoba sie imię Tosia i mówi, że chce mieć siostrę Tosię...a ja chyba wolę Julkę lub Amelkę a chłopiec chyba Oliwier :-)

Larvunia
To fakt, sezon na Julki, Majki jest już chyba 3 rok ale tak mi się strasznie podoba jak ktoś mówi "moja Julinka" lub "moja Juleczka". Tez bym tak mówiła, oczywiście jeśli będzie dziewczynka!!!! A nad Tosią się zastanowimy...jeszcze mamy trochę czasu

ja to bym chciała majkę, na czesc mai z moonlightu...ale jeden głupi serial i majek jest tak duzo, że imie traci swój urok :(

Larwunia, Pola jest s:uper, ja tek chcialam dac mojej Milce ale niestety to zbyt radykalne posuniecie na "tej" obczyznie Wiec jest Milla :))

Hymm o tym, że Julka to takie popularne imię jest, to bym nie powiedziała przynajmniej u mnie, za to Tosiek i Tośków to u nas zatrzęsienie. W moim najbliższym otoczeniu są 3 Tosie i 2 Tośków.

Mnie bardzo podobało się od zawsze dla dziewczynki Zuzanna, podoba mi się jeszcze Konstancja i Kornelia, ale o dwóch ostatnich mój mąż za bardzo nie chce słyszeć.
Jak będzie chłopiec to chyba damy mu na imię Tymoteusz.

Larvunia, jak to pełno Lilek?:( To ja już musiałam zrezygnować z Leny, bo tyle ich jest, a teraz kiedy rozważam Lilę, to też ich pełno? :(
Ogitu, a Milla to samodzielne imię czy skrót od Mileny?? Bo Mila ślicznie i moja mama namawiała nas na Milkę, ale Milena mi się już nie podoba...
Polę też chcieliśmy ,ale już jedna jest w rodzinie...
Doris- zdecydowanie Tosia! Jak chodzę na plac zabaw z moją chrześnicą to co druga spotkana przez nas dziewczynka ma na imię właśnie Julka...

Co do rozważań na temat popularności imion - pracuję na noworodkach, więc mam do czynienia z "najswieższymi" trendami ;)
Przeważają Julki, Amelki, Oliwie, A u chłopców- Oliwier, Kuba, Jaś... Ostatnio są też Hanie, a dla panów Antoś. To tyle, co pamiętam sprzed ciąży ;)
A i tak najbardziej oryginalna była Chanelle... A ja się zastanawiałam, czy mi z Larsem będą robić problemy ;p

reklama
Z moich przedszkolnych doświadczeń dużo Mateuszów, Antosiów, Michałów, a dziewczynki to właśnie Julki, Zuzie, Wiktorie i Emilek sporo było. Najbardziej niespotykane (pojedyncze raz na kilka roczników) Tymon, Adrian, a dla dziewczynek Selin, Ula, Miriam ...

Do góry