reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

reklama
Larvunia, mnie się Zoja bardzo podoba! A chłopca mieliśmy nazwać Tytus, ale się pozmieniało ;)

Od wieeelu lat twierdziłam, że synka nazwę Kubuś, ale nie da rady - za dużo Kubusiów dzisiaj! Zanim zaszłam w ciążę, rozmawialiśmy o imionach i myśleliśmy o Jacku i Ramonie. Ale kiedy już pojawił się Fasolek, zaczęliśmy się zastanawiać i w chwili obecnej dla dziewczynki mamy imiona Gaja Alicja, a dla chłopca Lars albo Edgar.
Tatuś Fasolka ma dwa imiona i chce dziecku też dać dwa, ja mam jedno i mi bez różnicy - niech będzie, że będzie, jak on chce ;)

My dla chłopca Antoś albo Mieszko, a dla dziewczynki... mamy problem, bo mamy w głowie listę składającą się z ok 20 propozycji. Bardzo chcieliśmy Lenkę, ale teraz same Lenki, więc odpada. Może Kalinka albo Lila. Albo Rozalka... Gaja też mi się podoba bardzo! I Klara, ale nie ma zdrobnienia... Eh, może niech już lepiej będzie chłopak:))

My dla chłopca Antoś albo Mieszko, a dla dziewczynki... mamy problem, bo mamy w głowie listę składającą się z ok 20 propozycji. Bardzo chcieliśmy Lenkę, ale teraz same Lenki, więc odpada. Może Kalinka albo Lila. Albo Rozalka... Gaja też mi się podoba bardzo! I Klara, ale nie ma zdrobnienia... Eh, może niech już lepiej będzie chłopak:))
bardzo ładnie, teraz sobie przypomnialam ze miałam na praktykach w żłobku Gaję :)

Ja mysle o imionach na N, bardzo podoba mi sie Nuala, (irlandzkie i czyta sie Nula), Nina, Nora, albo ... Luba, sliczne nieprawdaz:))

reklama
moja córcia ma na imię Ninka (na drugie Maria):)
a teraz, jeśli będzie druga babeczka, to obstawiamy: Zosia, Majka (choć mi trochę zbrzydło przez serial), Lidia;
dla chłopca niezmiennie Antek albo Franek;

Do góry