reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imie dla dzidzia

Dzieki dziewczyny, Szczerze Mowiac to z nie wiem czy Matthew to Mateusz ale wydaje mi sie ze tak.
Polly, Kevina maz nie akceptuje. Karol to rzeczywiscie dla dziewczynki, Donat to paczek hihi. Ciezka sprawa z tymi imionami. Dziekuje za podana liste.
Wszystkie mamy jeszcze duzo czasu wiec na pewno wybierzemy fajne imionka:)

reklama
Matthew to na 100% Mateusz. Zreszta mam slownik pol-ang z transkrypcja imion. Wiec pisz jak cos potrzebujesz!

a ja nie moge dojść do porozumienia z Igorem.

ja chciałabym Wojtka lub Maćka a on Borysa (brrr) strasznie twarde imię
co do dziewczynki to ustalone już poprzednio: Nataszka.

Dzięki Polly za opis imienia Laura. Szczerze mówiąc nie wierzę w takie rzeczy, bo wszystko zależy od wychowania (moim zdaniem). Razem z mężem jako chrześcijanie nie wierzymy w astrologię, zabobony, wróżki i inne podobne :) bo nam nie można (Panu Bogu świecę a Diabłu ogarek) :) Buziaki, Ania

My z imieniem dla chłopca nie mamy problemu - Jerzy, po dziadku, któr niestety nie doczekał nawet wiadomości o naszym ślubie, o dzidzi nie mówiąc. Jerzyk, Jery..
Z dziewczynką gorsza sprawa - do wyboru Julia, Joanna, Jolanta (na J). Na razie prowadzi Julia.

Jakbyś mogła Polly sprawdzić w swoim kajeciku Jerzyka, byłabym wdzięczna.

Co do imion polskich - amerykańskich to może Dawid ? Co Ty na no KatiNJ?

Jeśli chodzi o imię dla chłopca to nie mamy jeszcze pomysłu, a dla dziewczynki mąż wymyślił Natalia. No i mi się też podoba. No i tu uśmiecham się do Polly:) Plizzzz sprawdzisz w wolnej chwili??:)

Jerzy- ujmujacy, niefrasobliwy, ale i tworczy.Pogodny, byla rozrzutny, bardzo dba (czasami za bardzo) o wyglad zewnetrzny.Pochodzenie lacinskie: georgius- rolnik. imieniny: 23.04, 24.08
Natalia- wrazliwa i bardzo subtelna.Sklonna do melancholii. Przychylna i zyczliwa w stosunkach do otoczenia. Stala w swoich przekonaniach. Pochodzenie lacinskie: dies matalis- dzien narodzin. imieniny: 27.07, 28,11, 1.12
Nie ma duzo do roboty, wiec moge sprawdzac.

reklama
Jeżeli nie sprawi Ci to problemu Polly, to poproszę jeszcze o moje 3 dziewczyny: Julię, Joannę i Jolantę. Może coś mi podpowiesz...
Z góry dzięki.

Do góry