reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imie dla dzidzia

Anik - jeszcze się wam tysiąc razy zmieni! Nam też ostatnio się zmieniło. Tzn. dziewczynka zostaje tak samo: Martynka, ale chłopiec jednak nie Jakub (coś za popularne ostatnio), ale Dominik albo Mateusz.

reklama
Krystian - posiada zdolnosci do sztuk pieknych. dobry, szlachetny i uczynny. Melancholik z natury, ale czasami potrafi zarazic sie entuzjazmem.
Jas-wrazliwy, towarzyski,spokojny,oddany rodzinie i domowi. Kulturalny, z duza oglada towazyska. _Dobry doradca, ale nie narzuca sie z pomoca (znam dwoch jaskow i wlasnie tacy sa!)
Zuzia-wrazliwa, odwazna. Zapobiegliwa. Pewna siebie. Zawsze zajeta. Uczynna i przyjacielska. Bywa wybuchowa.
Dominik-sprawiedliwy, dobry czlowiek. Jego dazeniem jest chec niesienia pomocy innym. Umie byc wyrozumialy dla kazdego i tlumaczyc wady trudosciami zycia.
Mateusz-odpowiedzialny, chcacy kazdemu przyniesc ulge w jego utrapieniach zyciowych. Dobroduszny, wrazliwy, wielki filantrop.

Nadi niestety nie mam:( W ksiazeczce sa tylko polskie imiona.. Ale zdrobnienie od Nadia to Nadinka. A uczylam kiedys Nadinke w przedszkolu i byla madra i slodziutka. Nie wiem na ile ci to pomoze, ale wiecej na ten temat nie potrafie powiedziec:) Powodzenia!

hi,hi, mam nowe imie dla mojej córeczki:)) prawdopodobnie będzie to melia:))
poprostu zakochałam się w tym imieniu, a w co o nim śadzicie??

pozdrawiam cieplutko:)

U Nas dla dziewczynki...wybraliśmy narazie takie imionka...Oliwia, Kinga, Maja
A dla chłopca....Daniel lub Damian...i nadal myślimy

Mama Boo! Moja córeczka też będzie Laura (czuję, że to będzie dziewczynka) i to ostateczna decyzja podjęta przez mojego męża :) A ja na nią przystaję, bo to imię jest nietuzinkowe i bardzo bardzo mi się podoba :) Pozdrawiamy.

reklama
Anik78! Ja wcześniej chciałam LAra,ale neistety nigdzie nie ma takiego imienia (w żadnym słowniku) i doszliśmy do wniosku, że Laura też jest piękne, a córeczkę i tak będziemy wołać "Lara" ;)Dla chłopca chciałabym Oskar,ale Mojemu Mężowi nie podoba się to imię.

Do góry