Już bardziej Igor. Nie byłoby przynajmniej problemów. Reszta i tak bardzo oryginalne. Nie, nie chodzi o religijne imię. Janków i Stasiów jest już zdecydowanie za dużo. Szwagiwe gada że to dobrze, bo po piłkarzu, a on sport lubi, szczególnie piłkę. Dopóki nie powiedział mi, nawet nie wiedziałam że taki istnieje. Ja to imię wzięłam z książki ,,Róża Asturii" jednak najbardziej mi się spodobało znaczenie.Tristan to podobnie jak Krystian. Z Ikerem trudniej-moze Igor, Iwan? Sama nie wiem, żadne mi się specjalnie nie podoba.
Po znaczeniu jeszcze trudniej coś podobnego znaleźć. Jak lubisz imiona religijne to moze Olaf (umilowany przez bogow) lub Jan.
Ciężka sprawa może dajcie sobie jeszcze czas i jeszcze wpadnie Wam do głowy jakieś fajne imię.
reklama
My dla ewentualnej córeczki mieliśmy wybrane Lena, Marcelina albo Lavinia. Jednak wyszedł syn. I mamy jeszcze większy dylemat.Rób to co podpowiada Ci serducho !
Czasy się zmieniły ! Wszystko idzie do przodu kiedyś była moda na Jessiki i Brajanki teraz powróciły do łask dawne imiona . Ale osobiście gdzie nie spojrzę wszędzie Hanie , Franciszki , Stasie … mi się to akurat nie podoba - zbyt pospolite !
Mój synuś ma Tymoteusz .
Jak będzie kolejny to Remigiusz albo Teodor.
Będzie córa ?! tez mamy wybrane : Arianna , Marisa , Melania albo Michalina .
Pochwal się już jak zdecydujecie
Na pewno się pochwalimy jak już będzie wybrane. Chciałabym zacząć do mojego synka mówić, jednak nie wiem jak mam go nazywać.
No ja nie będę żałować, od dawna takie imię planowałam. Tylko mam obawy ze względu na dzieckoMi osobiście się nie podoba to imę. Będą mówić ikar idzie i Dedal( z ojcem, jeszcze on będzie miał przerabane)
Już jedna gwiazda z tv dała synowi Kenzo i zaluje, bo śmieją się dzieci z tego imienia..
Ale to moje zdanie a dezycja należy do was
Coffe18
Fanka BB :)
Z chłopczykami właśnie jest troszkę trudniejMy dla ewentualnej córeczki mieliśmy wybrane Lena, Marcelina albo Lavinia. Jednak wyszedł syn. I mamy jeszcze większy dylemat.
Na pewno się pochwalimy jak już będzie wybrane. Chciałabym zacząć do mojego synka mówić, jednak nie wiem jak mam go nazywać.
Przeglądnij sobie różne imiona włoskie , ogólnie zagraniczne albo nawet i Polskie . Weź pod uwagę jakieś zdrobnienia dla imiona , jak moglibyście dziecko wołać itd . Tak żeby z pisownią tez trudno nie było co byś nie musiała przeliterować imię za każdym razem w urzędzie czy potem w szkole
Wierze ze jak na takie trafisz - będziesz wiedziała ze to jest właśnie to imię
No właśnie dlatego dla chłopczyka jest trudniej wybrać imię. U nas zgodnie z umową ja wybieram. Bardzo chciałam Tristan albo Iker. Co do pierwszej opcji mąż stanowczo mówi nie. No więc zostaje Iker. Tylko zastanawiam się czy to rzeczywiście dobry wybórZ chłopczykami właśnie jest troszkę trudniej
Przeglądnij sobie różne imiona włoskie , ogólnie zagraniczne albo nawet i Polskie . Weź pod uwagę jakieś zdrobnienia dla imiona , jak moglibyście dziecko wołać itd . Tak żeby z pisownią tez trudno nie było co byś nie musiała przeliterować imię za każdym razem w urzędzie czy potem w szkole
Moja koleżanka miała właśnie wahania coZ chłopczykami właśnie jest troszkę trudniej
Do imienia Aleksandra . Do samego porodu nie wiedziała czy dać małej na imię Ola czy może jakoś inaczej . Jak tylko dostała córkę na brzuch , powiedziała : o ! Jest i Ola ! samo tak wyszło
Coffe18
TaaaaakMoja koleżanka miała właśnie wahania co
Do imienia Aleksandra . Do samego porodu nie wiedziała czy dać małej na imię Ola czy może jakoś inaczej . Jak tylko dostała córkę na brzuch , powiedziała : o ! Jest i Ola ! samo tak wyszło
Cudowna historia
Warto zaufać czasem swojej intuicji
Coffe18
Osobiście mi się nie podoba - ale to kwestia gustu - tym się nie sugeruj .No właśnie dlatego dla chłopczyka jest trudniej wybrać imię. U nas zgodnie z umową ja wybieram. Bardzo chciałam Tristan albo Iker. Co do pierwszej opcji mąż stanowczo mówi nie. No więc zostaje Iker. Tylko zastanawiam się czy to rzeczywiście dobry wybór
Masz jeszcze troszkę czasu , może Ci się odmienić ze 100 razy .
Mój chciał Aleksandra , Maksymiliana Ostatecznie wygrałam i został Tymoteusz
I śmiało mogę stwierdzić ze imię wybrane w punkt Tymek , Tymuś , Tymcio nieświadomie urodził się nawet w dniu swoich imienin
NieźleMoja koleżanka miała właśnie wahania co
Moja koleżanka miała właśnie wahania co
Osobiście mi się nie podoba - ale to kwestia gustu - tym się nie sugeruj .
I śmiało mogę stwierdzić ze imię wybrane w punkt Tymek , Tymuś , Tymcio nieświadomie urodził się nawet w dniu swoich imienin
Fajnie urodziny i imieniny za jednym razem. U mnie jeszcze pięć miesięcy czekania. Nasz chłopczyk raczej nie utrafiłby w datę swoich imienin. Przyjdzie na świat w marcu a Ikera jest w połowie maja. Także nie ma szans jeśli faktycznie na takie imię się zdecydujemyOsobiście mi się nie podoba - ale to kwestia gustu - tym się nie sugeruj .
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Slyszalam juz imie Iker w swoim otoczeniu, tyle ze nie mieszkam w Polsce
Daj dziecku tak jak Wam odpowiada, nie kazdemu sie bedzie podobac niewazne jakie bys wybrala. Ja zawsze powtarzam ze negatywny stosunek do danego imienia miedzy dziecmi wywolują tylko i wylacznie dorosli... Pozniej juz leci z gorki i ciagnie sie przez szkole, dorosle zycie itd. Wystarczy troche empati, akceptacji i tolerancji a byloby wszystko prostsze
Daj dziecku tak jak Wam odpowiada, nie kazdemu sie bedzie podobac niewazne jakie bys wybrala. Ja zawsze powtarzam ze negatywny stosunek do danego imienia miedzy dziecmi wywolują tylko i wylacznie dorosli... Pozniej juz leci z gorki i ciagnie sie przez szkole, dorosle zycie itd. Wystarczy troche empati, akceptacji i tolerancji a byloby wszystko prostsze
Podziel się: