reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla chłopczyka

Hej. Ja jestem w 18 tyg, mam yez mieć chlopaka. Mam juz jednego syna Cezarego i nie wiem czemu ludzie zwlaszzaz rodziny kręcą głowa, komentuja, ze pies to czarek itp. teraz mysle, ze bedzie Wiktor po dziadku. Mi sie takie bardzo inne nie podobają, ale w sumie dziewczynke chcialam nazwac emma. Więc tez nir wiem czy byloby ok. Ostatecznie to rodzice nazywają sowje dzieci i inni nic w sumie do tego nie mają.
ja mam Wiktorka 2 letniego 😊

reklama
Nie zależy mi żeby wszystkim dogodzić. Tylko żeby dziecko nie miało do mnie o to żalu. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Tristanem, ale mąż uznał już że lepsza opcja to Iker. Nie wiem za bardzo jakie imiona mogłyby być podobne. Masz jakieś pomysły?
Ja nie dałabym dziecku tak oryginalnego imienia ale nie razi mnie to. Co dziecko kiedyś powie nigdy nie wiesz. Moi synowie mają imiona dość proste i powszechne, może nawet popularne, choć zarówno w przedszkolu jak i teraz w ich klasach nie ma innych chłopców o tych imionach ale np mój starszy mówi, że wolałbym mieć imię młodszego... Co zrobisz... 🤷‍♀️

Hejka,
To już prawie czwarty miesiąc, ostatnio na USG moja lekarka już była w stanie stwierdzić płeć naszego dziecka. Będziemy mieli synka. Ja bardzo się cieszę, mąż wolałby dziewczynkę ale jest szczęśliwy, że nasz synek rośnie zdrowo. Zastanawiamy się nad imieniem dla niego. Mi od zawsze podobało się imię Iker (baskijskie, znaczy niosący dobrą nowinę). Co myślicie? Wydaje mi się proste i uniwersalne, jednak mama i szwagierka śmieją się i uważają że mój synek będzie miał do mnie żal. Podpowiedzcie mi co na ten temat myślicie
Mi osobiście się nie podoba to imę. Będą mówić ikar idzie i Dedal( z ojcem, jeszcze on będzie miał przerabane)😁
Już jedna gwiazda z tv dała synowi Kenzo i zaluje, bo śmieją się dzieci z tego imienia..
Ale to moje zdanie a dezycja należy do was😑

Ja mam na imię Daniela :D byłam jedyną Danielą w przedszkolu , w podstawówce , w gimnazjum i w liceum także :D jak widniało imię Daniela na ławce szkolnej to zawsze miałam przerąbane, bo wszyscy wiedzieli o którą Danielę chodzi :D tez nie lubiłam swojego imienia ,bo dla dzieci po prostu było to imię obce, niespotykane , dziwaczne . Niektórzy przekręcali je z męskim imieniem Daniel :p pamietam , ze na początku było to dla mnie przykre , ze mylą mnie z chłopcem , ale z czasem się przyzwyczaiłam . Ale to nic ! Ostatnio dostałam pismo od pracodawcy , w którym ostatnia litera ,, A „ była dopisana długopisem 🤣🤣🤣 znowu ktoś myślał , ze jestem facetem 😅 dziś się cieszę, że noszę takie oryginalne imię :)
Mój Tata jest Daniel. Zastanawiam się nad tak oryginalnym imieniem bo od zawsze mi się podobało. Ale tak się zastanawiam, że w dzisiejszych czasach kiedy przeszkola są pełne Brajanków, Dżesik i innych to Iker też powinien przejść.

Nie zależy mi żeby wszystkim dogodzić. Tylko żeby dziecko nie miało do mnie o to żalu. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Tristanem, ale mąż uznał już że lepsza opcja to Iker. Nie wiem za bardzo jakie imiona mogłyby być podobne. Masz jakieś pomysły?
Tristan to podobnie jak Krystian. Z Ikerem trudniej-moze Igor, Iwan? Sama nie wiem, żadne mi się specjalnie nie podoba.
Po znaczeniu jeszcze trudniej coś podobnego znaleźć. Jak lubisz imiona religijne to moze Olaf (umilowany przez bogow) lub Jan.
Ciężka sprawa :) może dajcie sobie jeszcze czas i jeszcze wpadnie Wam do głowy jakieś fajne imię.

Hejka,
To już prawie czwarty miesiąc, ostatnio na USG moja lekarka już była w stanie stwierdzić płeć naszego dziecka. Będziemy mieli synka. Ja bardzo się cieszę, mąż wolałby dziewczynkę ale jest szczęśliwy, że nasz synek rośnie zdrowo. Zastanawiamy się nad imieniem dla niego. Mi od zawsze podobało się imię Iker (baskijskie, znaczy niosący dobrą nowinę). Co myślicie? Wydaje mi się proste i uniwersalne, jednak mama i szwagierka śmieją się i uważają że mój synek będzie miał do mnie żal. Podpowiedzcie mi co na ten temat myślicie
Rób to co podpowiada Ci serducho !
Czasy się zmieniły ! Wszystko idzie do przodu kiedyś była moda na Jessiki i Brajanki teraz powróciły do łask dawne imiona . Ale osobiście gdzie nie spojrzę wszędzie Hanie , Franciszki , Stasie … mi się to akurat nie podoba - zbyt pospolite !

Mój synuś ma Tymoteusz .
Jak będzie kolejny to Remigiusz albo Teodor.

Będzie córa ?! tez mamy wybrane : Arianna , Marisa , Melania albo Michalina .

Pochwal się już jak zdecydujecie 😍

Ja nie dałabym dziecku tak oryginalnego imienia ale nie razi mnie to. Co dziecko kiedyś powie nigdy nie wiesz. Moi synowie mają imiona dość proste i powszechne, może nawet popularne, choć zarówno w przedszkolu jak i teraz w ich klasach nie ma innych chłopców o tych imionach ale np mój starszy mówi, że wolałbym mieć imię młodszego... Co zrobisz... 🤷‍♀️
Dzieci zazwyczaj wybrzydzają. Rzadko kiedy w gust dziecka utrafisz, choćbyś nie wiem jak się starała

reklama
Do góry