reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile ważą wasze dzieci

reklama
Wiktorek urodził się 23.03 i waży ok 9 kg. a Jego bart cioteczny który ma 3,5 miesiąca jest tylko na cycku i waży 8,5kg. to jest kolosik :-)

Wczoraj zważyłam mojego Piotrusia, ale w ubranku, ważył 8800:tak:, chyba bez ciuszków ważyłby ok 8200-8300:-), myslę że 0,5kg wystarczy na ubranko i pampersa:laugh2:. Zmierzyłam go też i ma ok 76 cm. Koszykasz chyba mi rośnie.

W końcu wybrałam się zważyć córcię. 7500g. Jest bardzo szczuplutka, nie ma żadnej fałdki, je bardzo mało. A przez te zęby to teraz wcale nie chce jeść. No i sama nie wiem co z tym zrobić. Jak pójdę do naszej lekarki to jestem pewa, że oleje sprawę i powie, że wszystko ok, że córcia nie ma po kim być gruba i tyle.
Muszę zmierzyć ile ma wzrostu. Ubranka zakładam jej na 74 i na 80.

W końcu wybrałam się zważyć córcię. 7500g. Jest bardzo szczuplutka, nie ma żadnej fałdki, je bardzo mało. A przez te zęby to teraz wcale nie chce jeść. No i sama nie wiem co z tym zrobić. Jak pójdę do naszej lekarki to jestem pewa, że oleje sprawę i powie, że wszystko ok, że córcia nie ma po kim być gruba i tyle.
Myślę, że powinnaś jej zrobić morfologię. Brak apetytu często jest związany z anemią, więc na wszelki wypadek warto sprawdzić poziom hemoglobiny.

reklama

Moja też mniej więcej będzie tyle ważyć, tyle że ona je za dwóch; 3 razy dziennie kaszka po 180 ml, raz dziennie obiadek 190 g, raz deserek 130 g i jeszcze cycek raz dziennie. Nie mówiąc już o podjadaniu między posiłkami; a to biszkopcik, a to chlebek, ziemniaczki, chrupek itp. :-D Ubranka jej zakładam na 68 cm, są na styk, a te na 74 są trochę większe.

Do góry