reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile tygodni ma wasze szczęście w brzuszku i te szczęścia które są już z nami:-)

Witam mamusiaczki:-)
Wpadłam się przywitać:)
Olo mi wczoraj zasnął przed 1:00 w nocy. Ja się wykończę przez te jego ząbki...
A teraz siedzi taki mały i niewinny na podłodze i stuka grzechotką o podłogę...Olo mówi już "da da da" i "ba ba ba", ciekawe kiedy zacznie mówić "ma ma ma"- chyba nigdy:-(

reklama
Witaj Dotty nie martw sie Olo zacznie mówic i mama moze chce je jak najładniej powiedzieć i dlatego trenuje a dada w cale nie brzmi jak tata tylko jest bliskie słowu mama mozna spojrzeć na to z alabetycznego punktu i w ogóle do puki nie mówi mama, dada jest najblizyszm słowem które to wyraża pozdrawiam sedecznie Olasia

Witaj Dotty nie martw sie Olo zacznie mówic i mama moze chce je jak najładniej powiedzieć i dlatego trenuje a dada w cale nie brzmi jak tata tylko jest bliskie słowu mama mozna spojrzeć na to z alabetycznego punktu i w ogóle do puki nie mówi mama, dada jest najblizyszm słowem które to wyraża pozdrawiam sedecznie Olasia
Obawiam się, że Olowi chodzi właśnie o "ta ta". bo jak wiadomo urodził się w Anglii a angielskie dzieciaczki mówią na tatusiów właśnie "dad". Ale dzięki za pocieszenie...Kochana jesteś:-)

Wiem ze ded po anglikansku to tata:-DŁapie pojedyńcze słówka ale w rozmowe bym sie nie wdał bo bym sobie problemów narobiła tak jak w pracy byłej w ochronie:-)Ja swojego Kubusioja tez ucze anglikańskiego:-DI nie długo zamiast mama bede mom haha:tak:
Dociaczku kochany tak jak juz powiedziałam Olas wie ze mama to skarb i chce dopasowac słowo do odpowiedniego momentu i jak najładniej je powiedziec w koncu ma nie zwykła mame i musi to zrobic w nie zwykły sposób;-)

Wiem ze ded po anglikansku to tata:-DŁapie pojedyńcze słówka ale w rozmowe bym sie nie wdał bo bym sobie problemów narobiła tak jak w pracy byłej w ochronie:-)Ja swojego Kubusioja tez ucze anglikańskiego:-DI nie długo zamiast mama bede mom haha:tak:
Dociaczku kochany tak jak juz powiedziałam Olas wie ze mama to skarb i chce dopasowac słowo do odpowiedniego momentu i jak najładniej je powiedziec w koncu ma nie zwykła mame i musi to zrobic w nie zwykły sposób;-)
Może masz rację:)
"ded" oznacza martwy hi hi hi;-) Ale wiem o co Ci chodzi Kasiu...
Wiem, ze Olo mówi te 'słowa' jeszcze nieświadomie, ale tak trochę czuję się pominięta...No ale cóż ważne, że Olo chce się w ogóle wysilać na ćwiczenia leksykalno-fonetyczne i to mnie bardzo cieszy:happy2:

No właśnie.Są powody do radości a Olo moze na swięta powie mama?;-)
Twój Oluś to już duży inteligentny meżczyzna wiec nie bedzie mu trudno przyswajać nowe wyrazy:tak:
Jutro jade do Płońska się podpisać a tak mi się nie chce że szok.:wściekła/y:
Może któraś z dziewczyn chcialaby pojechać za mnie?haha:-p

reklama
0c1e0e8ae112615am.jpg

041bd74780fb137a.jpg

Do góry