reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ile spia wasze dzieci?

a Kacepr ma 14 miesięcy i wydaje mi się ze zbyt mało śpi wstaje przewaznie o 8 rano potem zalezy 2 drzemki w ciągu dnia albo raz od około godziny do 2 a potem wieczorem zatko usypia wcześniej niz przed 23
,uzaleznione to jest ile wciagu dnia przespi jak juz bardzo mało do po 22 zdarza mu sie w kimono walnąć

reklama
Moje dziecko w końcu się poprawiło i śpi trochę dłużej. Latem kladła się spć o 22 a wstawała o 5.30 a nieraz wcześniej. Oprócz tego spanko w południe około 1,5 godzinki.
Teraz idzie spać o 20 a wstaje około 6.30-7. I w dzień jeszcze spanko około godzinki. Jak ja się cieszę, że już nie wstaje po 4. :D

Julia skończyła 20 miesięcy ponieważ jeszcze karmię zawsze zasypi przy piersi. W nocy śpi od 22,23 do 9-10, z przerwą na cyca ok 2-3. W dzień różnie (jak się uda) 2-4 godziny. Choć bywają dni (takie jak ten) że nie śpi wcale.

Moja córcia ma 3,5 latka ale w wieku 2 lat chodziła spać ok.21.00 i spała do 7.00 czasem do 8.00 a po obiedzie zawsze ok.3 godzinek snu więc nie narzekam, taka sytuacja trzymała się do niedawna, od dwóch miesięcy idzie spać o 21.00 ale wstaje ok.8.00 natomiast po południu 2 godz. to max. Od dwóch dni natomiast już nie da rady zasnąć po południu ale przeleży i przedżymka sobie od1-1,5 godz. Więc szczerze to narazie jestem zadowolona, zwłaszcza że jak powiedziałam jej, że jak śpi to wtedy rośnie, więc teraz idzie zawsze grzecznie spać i jak wstaje to pokazuje jaka już jest duża :) :laugh: ;D

reklama
Moja Martynka śpi bardzo długo. Zawsze była strasznym śpiochem. Idzie spać o 21 a wstaje około godziny 9-10. W ciągu dnia zasypia około godziny 12-13 i tak 1,5 do 2 godzin prześpi.

Do góry