reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ile spia wasze dzieci?

Renee

Fanka BB :)
Miasto
Deggendorf
Jestem ciekawa ile godzin przesypiaja dzieciaki w wieku 2 lat? I o ktorej godzinie kladziecie je spac?Ja swoja corke klade ok.21.Spi do godziny ok.7.30.Przez dzien ma jedna drzemke ok 12.Potrafi wtedy przespac do 2 godzin.A jesli marudzi to ja klade po 10 i spi ok.1 godz.Ale potem po poludniu musi sie jeszcze przespac,ok.16 bo jest nieznosna.

reklama
Sebastian obecnie śpi 12 godzin w nocy. Idzie spać o 20 i wstaje o 8. Staram się, żeby w dzień nie spał, bo później wieczorem ma problem z zaśnięciem. ::)

Moją Oliwie kłade spać około 20-21 i śpi do 7-7.30 w dzień niestety już nie śpi ....cały czas na speedzie!!!

Wygląda na to że tylko mój brzdąc jest wielkim śpiochem.Wstaje zazwyczaj ok. 7:30, później idzie spać ok.14 i tak przesypia ok.2-2,5 godz.Wieczorem zasypia przeważnie tak o 21:30. Całkiem fajnie:)

Mój Filip co prawda nie ma jeszcze dwóch lat, tylko rok i siedem miesięcy, ale kładzie się spać między 19.00 a 20.00 a wstaje około 6.30 rano. Potem jedna drzemka w dzień - w południe, przesypia wtedy około półtorej godziny. Niestety wyłącznie na spacerze, bo w domu nijak nie umie w dzień usnąc i nawet dziś, w deszcz musiałam wyjść na dwór przynajmniej na tyle, żeby zasnął. On był zadowolony - zafoliowany w wózku nawet nie poczuł, że pada. Ja byłam trochę mniej zachwycona ;D.
pozdrawiam
nikita

A jak ja mam uspic dziecko w dzien bez wozka?Moze ktos mi doradzi,bo jak narazie musze Zuzie zapakowac do wozka i wozic.Potem ja przenosze do lozeczka.Wieczorem nie ma problemow.Ale nie spi w lozeczku tylko na lozku i zasypia kolo mnie.

Jak uśpić w dzień bez wózka - dobre pytanie, też chciałabym wiedzieć :D, mam nadzieję, że ktoś poda jakiś cudowny sposób, bo ja nauczyłam swoje dziecko zasypiać wieczorem w łóżeczku, ale jeśli chodzi o dzienne drzemki, to nie było siły, nie zaśnie w łóżeczku i już.

pozdrawiam
nikita

nam sie wózek połamał od bujania :laugh: i Maciek nie miał wyjścia, musiał zasypiać w łózku. Było mu w wózku bardzo niewygodnie i jak raz spróbował spania komfortowego, to juz nie protestował, wózek wyrzuciliśmy.

ja zamiast wózka mam butelkę z herbatką... bez niej w dzień ani rusz... niestety (ale jest jeszcze malutki, niedługo odstawimy butle, bolesnie) znaczy się - podejmiemy próbę ;)
a w wózku już spać nie chce... na dworze jest za wesoło by spać... musi byc bardzo bardzo zmęczony.

reklama
Milka idzie spać miedzy 21 a 22 (zasypia u nas w sypialni na łóżku), a wstaje między 7 a 8. W dzień prześypi 3 godziny non stop lub więcej. Z usypianiem nie mam problemu, bo zasypia u mnie "na klacie" przytulona. Nie bujam jej i nigdy tego jej nie uczyłam - poprostu ją trzymam.
Chyba jest z niej śpiuszek

Do góry