reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile powinien zjeść maluch?

Mój prawie 3 tygodniowy jest na mm. Je między 60-90ml ale częściej co 2 niż co 3 godziny. Czasami zje 90 ml i dalej jest głodny - dojada potem kolejne 30 ml. Mam nadzieję że to ok.
Skoro uważasz, że tyle potrzebuje to najwyraźniej tak jest, ty jesteś z dzieckiem na codzień i najlepiej je znasz. Dla mnie to dużo. Moja 13tygodniowa córka je co 2-3h 70-100ml. W wieku twojego dziecka jadła 30-50ml a wtedy jeszcze byłyśmy kpi.

reklama
Mi w położne mówiły , że powinno się zwiększać porcje co dzień o 10 ml i ważne żeby pilnować jedzienia , jeżeli się karmi butla to jest łatwiej, piersią trudniej oszacował ile zjadł maluch więc lepiej częściej przystawiać. Moje młodsze dziecko mało jadło ( bardzo malutka się urodziła mimo że w terminie) i spala cały czas , nawet na jedzienia się nie budziła , a jak się okazało po obchodzie to dostala zaje* stej żółtaczki. Dlatego ja o tego czasu uczulam na to.

Do góry