reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

po dzisiejszej wizycie u ginka mam jedną cieszącą mnie wiadomość:-) od ostatniego ważenia 2 tyg temu przytyłam 100g czyli tyle co nic - jak powiedziała położna:-D wierzę, że nie zdążę już więcej przytyć:-) teraz ważę 68 kg 300g, czyli całości przytyłam 17kg i 300g:-D:-D

reklama
madzia waga zleci i nawet nie zauważysz kiedy:-) a przyznaj sie, to że połamałaś stołek to moze jakaś aluzja do męża, żebyś nie musiała sie nigdzie już wspinać i żeby cię wyręczał w pracach domowych....hi, hi ;-)

ja na razie mam 11 na plus i mam nadzieję że już nie zdąże złapać więcej przed porodem:-)

Ja na 2 tygodnie przed "imprezą" mam +13. Mam nadzieje, że na tym się skończy, bo dzidzia już słusznej wagi - 3500:tak: A przecież sn mnie czeka, więc już dość:-) Takich oto pomiarów dokonała wczoraj pani doktor. Pozdrawiam;-)

Kasia a ile mialas na +? bo slyszalam,ze przy drugim dziecku sie mniej tyje.
Ja mialam 17 wiecej,a teraz 7kg mniej.

Madzia, teraz przytyłam około 15-17kg i faktycznie mniej niż przy pierwszej ciąży, bo wtedy +20. Ale waga wyjściowa była wyższa, więc "skończyłam" prawie tak samo +- 80kg:sorry:

A ja przytyłam z drugim więcej niż z pierwszym teraz mam +14, a z Olką było + 11.

Ale waga końcowa podobna, z Olką wyjściowa była wyższa :tak::-D

Ja przy pierwszym dziecku przytyłam do 8 miesiąca 12 kg a teraz koło 9 kg.
Teraz mam 77 więc jeśli by tak po porodzie schudnąć12 kilo to będzie BMI 21 :)
Było by idealnie. hehe :cool2:
Tyle, że z tego co pamiętam przy karmieniu byłam rzeczywiście szczuplutka a jak przestałam karmić to przybrałam na wadze :( :zawstydzona/y:
Eee tam zresztą nie ma się co przejmować. :-p

reklama
Do góry