reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile mleka dla 6 tygodniowego niemowlaka?

Mój ma 7tyg. Pije 100ml co 3-3,5h. Czasami zrobi sobie 4h przerwy. Średnio wychodzi siedem posiłków na dobę. Urodził się w 36+2, też na początku był pod respiratorem i karmili go sondą. Myślę, że całkiem spoko je Twój maluszek. Pamiętaj, że trzeba korygować wiek, więc obecnie Twój maluch ma po korekcie 3tyg. Mój w tym czasie zjadał jakieś 70ml. Istotne jest, żeby dziecko przybierało na wadze. Prawidłowy przyrost to około 30g na dobę.
Pozdrawiam
A czy Twoje dziecko też "straszylo" oczkami? Moja tak bardzo przewraca tymi oczami, że mnie to przeraża.. U neurologa wszystko ok..

reklama
A czy Twoje dziecko też "straszylo" oczkami? Moja tak bardzo przewraca tymi oczami, że mnie to przeraża.. U neurologa wszystko ok..
Teraz już mniej, bo zaczyna wodzić za przedmiotami. Ale nieraz jeszcze wywija oczami.
Czy ktoś umie mi powiedzieć jak wygląda kwestia skoków rozwojowych u wcześniaka? Czy stosujemy faktyczny wiek dziecka czy korygowany?

Teraz już mniej, bo zaczyna wodzić za przedmiotami. Ale nieraz jeszcze wywija oczami.
Czy ktoś umie mi powiedzieć jak wygląda kwestia skoków rozwojowych u wcześniaka? Czy stosujemy faktyczny wiek dziecka czy korygowany?
U nas się sprawdza stosowanie wieku faktycznego ale mam wrażenie, że skoki rozwojowe na początku są praktycznie co chwilę więc łatwo da się dopasować do wieku faktycznego lub korygowanego

Do góry