A czy Twoje dziecko też "straszylo" oczkami? Moja tak bardzo przewraca tymi oczami, że mnie to przeraża.. U neurologa wszystko ok..Mój ma 7tyg. Pije 100ml co 3-3,5h. Czasami zrobi sobie 4h przerwy. Średnio wychodzi siedem posiłków na dobę. Urodził się w 36+2, też na początku był pod respiratorem i karmili go sondą. Myślę, że całkiem spoko je Twój maluszek. Pamiętaj, że trzeba korygować wiek, więc obecnie Twój maluch ma po korekcie 3tyg. Mój w tym czasie zjadał jakieś 70ml. Istotne jest, żeby dziecko przybierało na wadze. Prawidłowy przyrost to około 30g na dobę.
Pozdrawiam
reklama
Madlein
Fanka BB :)
Teraz już mniej, bo zaczyna wodzić za przedmiotami. Ale nieraz jeszcze wywija oczami.A czy Twoje dziecko też "straszylo" oczkami? Moja tak bardzo przewraca tymi oczami, że mnie to przeraża.. U neurologa wszystko ok..
Czy ktoś umie mi powiedzieć jak wygląda kwestia skoków rozwojowych u wcześniaka? Czy stosujemy faktyczny wiek dziecka czy korygowany?
Rachelita
Fanka BB :)
U nas się sprawdza stosowanie wieku faktycznego ale mam wrażenie, że skoki rozwojowe na początku są praktycznie co chwilę więc łatwo da się dopasować do wieku faktycznego lub korygowanegoTeraz już mniej, bo zaczyna wodzić za przedmiotami. Ale nieraz jeszcze wywija oczami.
Czy ktoś umie mi powiedzieć jak wygląda kwestia skoków rozwojowych u wcześniaka? Czy stosujemy faktyczny wiek dziecka czy korygowany?