reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Moja córeczka też ma łzy już od jakiegoś czasu i teraz jak płacze to tak mi przykri jak widze te mokre oczka:-) zaczeła juz skupiac wzrok wiec jej chyba juz karuzele nad łózeczkiem zamontuje bo na początku schowaliśmy do szafy. No i wreszcie zaczęła sie uśmiechac, na razie tak delikatnie

reklama
u nas rownież pojawiły się łzy..przy kolkach :baffled:

poza tym misio ślicznie się uśmiecha..coraz czesciej..

główkę ładniej podnosi jak leży na mamusi...

Załączniki

• P1030819.jpg
    P1030819.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 45
Od jakiegoś tygodnia, Mała pociera oczka jak jest śpiąca no i wsadza je do buzi jak tylko może! Uśmiech od dawna, łzy od jakiegoś miesiąca. :tak:

u nas pojawił siepierwszy prawdziwy uśmiech który ukazał się po zobaczeniu i usłyszeniu głosu TATY
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestem szczęśliwa ale jednocześnie wściekła
:confused::confused::confused::confused: dlaczego???? buuuu a ja to co nie zasługuję na pierwszy uśmieszek mojej pocieszki :baffled::baffled::baffled:
Moja malutka też chowa główkę we mnie :) jak jesteśmy np w przychodni, rozkopuje kołdrę tak mocno że móżki kładzie na niej i tak usypia - jak ją przykrywam to nie mija 5 min i znów jest rozkopana a wcale za ciepło nie ma hihihihih

dziewczyny czy wy urządzacie sobie jakieś zabawy z maluchami?
ja zawsze jak przewijam małą to całuję jej brzuszek i robę bączka - bardzo to lubi i ma taki zadowolony wyraz buźki
albo na przewijaku opieram jej nóżki o swoją klatkę piersiową wtedy ona się odpycha i ja udaję że odpycha również i mnie - dużo zabawy przy tym jest hihihihi
uczymy się też przekręcać z boku na bok. Wołam ją i lekko klaszczę żeby odwróciła główkę jak odwróci to idę z drugiej strony i robię to samo (jeszcze nam to nie wychodzi za dobrze ale mam nadzieję że niebawem nie będzie próblemów)

poza tym śpiewam jej ; jadą jadą misie", idzie rak nieborak, sroczka kaszkę warzyła itd

acha i ćwiczę z nią -
nóżki - krecę bioderkami i coś jak nożyce
ręce - tak jak wymachy na klatkę i rozprostowuję i nad głowę i wzdłuż tułowia

ciekawa jestem jakie inne zabawy stymulacyjne organizujecie swoim pociechom :D

Ostatnia edycja:
acha i ćwiczę z nią -
nóżki - krecę bioderkami i coś jak nożyce ... :D

Ja nie jestem pewna, czy te ćwicznia nie szkodzą dziecku :baffled::dry::sorry2: Mi dr mówiła, żeby nic z bioderkami nie robić w tak młodym wieku, bo nigdy nic nie wiadomo, jeszcze nie są przecież do końca ukształtowane. Tym bardziej, że mój Mati ma z nimi problem i musi być szeroko pieluchowany :-(.

reklama
ja też bałabym się te "nożyce" robić...
nasza Ola zaczęła krzyczeć, tak tak, czasem Jej się to zdarza :sorry2: tak jak wcześniej tylko było lelele, tak teraz jest pisk i wrzask :tak:
no i ogólnie już znacznie więcej z jej ust dziwnych i śmiesznych dźwięków się wydobywa :-D wzdycha, mruczy :tak:

Do góry