Moja córeczka też ma łzy już od jakiegoś czasu i teraz jak płacze to tak mi przykri jak widze te mokre oczka:-) zaczeła juz skupiac wzrok wiec jej chyba juz karuzele nad łózeczkiem zamontuje bo na początku schowaliśmy do szafy. No i wreszcie zaczęła sie uśmiechac, na razie tak delikatnie
reklama
klaudia011
Fanka BB :)
mamjakty
styczniówka 2009
jakie fajne pucunie ma Filipek
moja Ola też ładnie główkę podnosi jak na kimś leży
moja Ola też ładnie główkę podnosi jak na kimś leży
BlackWizard
Fanka BB :)
Julka też łzy ma i też głowe podnosi Uśmiechy są już coraz częściej, ale takie delikatne :-)
u nas pojawił siepierwszy prawdziwy uśmiech który ukazał się po zobaczeniu i usłyszeniu głosu TATY
jestem szczęśliwa ale jednocześnie wściekła
dlaczego???? buuuu a ja to co nie zasługuję na pierwszy uśmieszek mojej pocieszki
Moja malutka też chowa główkę we mnie jak jesteśmy np w przychodni, rozkopuje kołdrę tak mocno że móżki kładzie na niej i tak usypia - jak ją przykrywam to nie mija 5 min i znów jest rozkopana a wcale za ciepło nie ma hihihihih
dziewczyny czy wy urządzacie sobie jakieś zabawy z maluchami?
ja zawsze jak przewijam małą to całuję jej brzuszek i robę bączka - bardzo to lubi i ma taki zadowolony wyraz buźki
albo na przewijaku opieram jej nóżki o swoją klatkę piersiową wtedy ona się odpycha i ja udaję że odpycha również i mnie - dużo zabawy przy tym jest hihihihi
uczymy się też przekręcać z boku na bok. Wołam ją i lekko klaszczę żeby odwróciła główkę jak odwróci to idę z drugiej strony i robię to samo (jeszcze nam to nie wychodzi za dobrze ale mam nadzieję że niebawem nie będzie próblemów)
poza tym śpiewam jej ; jadą jadą misie", idzie rak nieborak, sroczka kaszkę warzyła itd
acha i ćwiczę z nią -
nóżki - krecę bioderkami i coś jak nożyce
ręce - tak jak wymachy na klatkę i rozprostowuję i nad głowę i wzdłuż tułowia
ciekawa jestem jakie inne zabawy stymulacyjne organizujecie swoim pociechom
jestem szczęśliwa ale jednocześnie wściekła
dlaczego???? buuuu a ja to co nie zasługuję na pierwszy uśmieszek mojej pocieszki
Moja malutka też chowa główkę we mnie jak jesteśmy np w przychodni, rozkopuje kołdrę tak mocno że móżki kładzie na niej i tak usypia - jak ją przykrywam to nie mija 5 min i znów jest rozkopana a wcale za ciepło nie ma hihihihih
dziewczyny czy wy urządzacie sobie jakieś zabawy z maluchami?
ja zawsze jak przewijam małą to całuję jej brzuszek i robę bączka - bardzo to lubi i ma taki zadowolony wyraz buźki
albo na przewijaku opieram jej nóżki o swoją klatkę piersiową wtedy ona się odpycha i ja udaję że odpycha również i mnie - dużo zabawy przy tym jest hihihihi
uczymy się też przekręcać z boku na bok. Wołam ją i lekko klaszczę żeby odwróciła główkę jak odwróci to idę z drugiej strony i robię to samo (jeszcze nam to nie wychodzi za dobrze ale mam nadzieję że niebawem nie będzie próblemów)
poza tym śpiewam jej ; jadą jadą misie", idzie rak nieborak, sroczka kaszkę warzyła itd
acha i ćwiczę z nią -
nóżki - krecę bioderkami i coś jak nożyce
ręce - tak jak wymachy na klatkę i rozprostowuję i nad głowę i wzdłuż tułowia
ciekawa jestem jakie inne zabawy stymulacyjne organizujecie swoim pociechom
Ostatnia edycja:
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
mam ten sam problem, nie wiem co z moim maleństwem mam robić. na razie na szczęście jednak większość czasu śpi, ale jak nie śpi i zaczyna być niespokojny to nie mam pojęcia jak go zająć.ciekawa jestem jakie inne zabawy stymulacyjne organizujecie swoim pociechom
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
acha i ćwiczę z nią -
nóżki - krecę bioderkami i coś jak nożyce ...
Ja nie jestem pewna, czy te ćwicznia nie szkodzą dziecku Mi dr mówiła, żeby nic z bioderkami nie robić w tak młodym wieku, bo nigdy nic nie wiadomo, jeszcze nie są przecież do końca ukształtowane. Tym bardziej, że mój Mati ma z nimi problem i musi być szeroko pieluchowany :-(.
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
ja też bałabym się te "nożyce" robić...
nasza Ola zaczęła krzyczeć, tak tak, czasem Jej się to zdarza tak jak wcześniej tylko było lelele, tak teraz jest pisk i wrzask
no i ogólnie już znacznie więcej z jej ust dziwnych i śmiesznych dźwięków się wydobywa wzdycha, mruczy
nasza Ola zaczęła krzyczeć, tak tak, czasem Jej się to zdarza tak jak wcześniej tylko było lelele, tak teraz jest pisk i wrzask
no i ogólnie już znacznie więcej z jej ust dziwnych i śmiesznych dźwięków się wydobywa wzdycha, mruczy
Podziel się: