reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I trymestr

julcia7777

Aktywna w BB
Witam, proszę o podzielenie się doświadczeniem. Ile można przybrać na wadze w I trymestrze? Czy brzuch się powiększa w drugim/ trzecim miesiącu? U mnie tak jest, jestem szczupła może dlatego. Z góry dziękuję, pozdrawiam

reklama
Witam, proszę o podzielenie się doświadczeniem. Ile można przybrać na wadze w I trymestrze? Czy brzuch się powiększa w drugim/ trzecim miesiącu? U mnie tak jest, jestem szczupła może dlatego. Z góry dziękuję, pozdrawiam
Brzuch raczej nie ma się od czego powiększać tak wcześnie.
Ja w pierwszym trymestrze strasznie puchłam od wody, potem schodziło.

W pierwszej ciąży brzuch mi było widać ok 7 miesiąca... Oczywiście wcześniej widziałam jak się zaokrągla - coś ok 4-5 miesiąca.
Pierwszy trymestr byłam ok 1,5-2kg na plusie.

Moje doświadczenie jest raczej niestandardowe... ;-) W I trymestrze schudłam ok. 4 kg, brzuch powiększył mi się nieznacznie dopiero w okolicach 5-6 miesiąca, ale do końca pozostał bardzo mały.

Moje doświadczenie jest raczej niestandardowe... ;-) W I trymestrze schudłam ok. 4 kg, brzuch powiększył mi się nieznacznie dopiero w okolicach 5-6 miesiąca, ale do końca pozostał bardzo mały.
U mnie w pierwszym trymestrze spadło ok 5kg, ale bardzo męczyły mnie mdlosci, czasem wymiotowałam i nie miałam apetytu. Brzuszek było widać w 6 miesiącu, ale pod koniec ciazy to już był konkretny brzuchol 😂 tylko że ja też puchłam bo to był srodek lipca..ogólnie byłam balonem 😀

Do góry