reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

reklama
no niestety kobietki każad ciąża jest inna i to bardzo indywidualna sprawa. Ja w pierwszej ciązy na samym początku oprócz bólu piersi i wstrętu do zapachu dymu i kawy nie miałam żadnych innych objawów i pracowałam do 8 miesiąca. Tak w tej ciąży normalnie umieram...i czasami nie mogę normalnie funkcjonować. Mdłości, wymioty, zawroty głowy, ból brzucha i kręgosłupa, senność itp...Zaniepokoiły mnie silne bóle w podbrzuszu najbardziej i dlatego poszłam do mojej lekarki i mnie uspokoiła, że na tym etapie jest to normale i ciąża ciąży nie jest równa.

Ostatnia edycja:
Kochane mam pytanko;)
jak u was ze sluzem? Bo moj zmienił kolor z białego na taki troche żółty:/ zaczynam sie martwić...moze po prostu malenstwo szuka miejsca w brzuszku ale troche sie denerwuje...

Ja jestem na dużych dawkach luteiny, więc u mnie śluz to w większości resztki leku. Ale czasem mam trochę wiecej takiego białego. Jeśli masz żółty to możesz mieć jakaś infekcje. W ciąży kobiety są bardziej narażone na infekcje.

nnatalie04 ten śluz to raczej normalne, że się w ciązy zmienia, u mnie też jest lekko podbarwiony więc myślę, że to nie jest powód do niepokoju, no chyba że zacznie temu towarzyszyć jakieś swędzenie to może wtedy okazać się, że to infekcja

A mnie taka senność przed chwilą ogarnęła, że nawet na stojąco byłabym w stanie zasnąć:tak:

Co do śluzu, to nie wiem, więc się nie wypowiem.

Dzięki kochane:) ja mam małe swrki i ciagle biegam do łazienki sprawdzać czy wszystko jest ok,ale w moim przypadku to chyba troche usprawiedliwione...bynajmniej staram sie nie denerwować:)

u mnie dzieki bogu mdłości tylko pare dni i minęło...bóle podbrzusza już też prawie ustały... pozostał ból piersi...a tak narazie spokojnie...oby tak całą ciążę:-)

reklama
Do góry