reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hsg

Hej dziewczyneczki!
Ja wlasnie dzis, w koncu bylam na badanku HSG. Powiem Wam ze tragicznie nie bylo, ale drugi raz przez to przechodzic bym nie chciala:no: Bardzo nieprzyjemne to badanie, podczas wpuszczania kontrastu jest taki dziwny tempy bol, naszczescie nie trwa to jakos dlugo wiec jest do przezycia:tak: W sumie caly dzien mam takie dziwne uczucie i troche mnie pobolewa w podbrzuszu cos tak jakbym miala @:sorry:
Ale najwaziejsze kochane jest to ze obydwa jajowody mam drozne:-D i tak naprawde tylko to sie liczy. Ciesze sie ze mam to badanko juz za soba i ze wszystko jest ok:tak:

reklama
Roxii ciesze się bardzo. A jeśli chodzi o ten ból to ja też tak miałam przez jeden dzień i 2dni krwawienia a potem wszystko wróciło do normy. To teraz czekamy czy Ci pomoże to badanko. U mnie drugi cykl po hsg nie udany. Zobaczymy czy w następnym się uda bo biore clo i pewnie bedzie zastrzyk;-)

No zobaczymy, nie licze na to ze hsg moze mi w jakis sposób pomóc zafasolkować bo problem lezy gdzie indziej, ale byłoby super gdyby sie udało:-). Właśnie mam owulkę i działamy z M ostro:-p Więc za jakieś 2 tyg wszystko się okaze:tak:
A Ty kochana się nieprzejmój napewno już niedługo będzie fasoleczka, jak to mówią do tzrech razy sztuka, więc moze ten trzeci cykl po hsg będzie szczęśliwy:tak: Trzymam kciuki &&&&&&&:-)

Roxii trzymam kciuki:)

Co do znieczulenia...bardzo zazdroszczę tym, które dostały znieczulenie...mi lekarka kazał we własnym zakresie przed badaniem coś połknąć( a miałam robione badanie bardziej bolesne,bo histeroskopię)...żadnego znieczulenia nie dostałam!!! Z tego co pamiętam to ketonal wzięłam przed badaniem. Głupi jaś? Marzenia...do tego badania raczej mało kto podaje...Ja jednak wole mieć HSG nowoczesną metodą przy użycia cewnika niż Histeroskopię, bardzo podobną,ale z wpuszczeniem gazu i wprowadzaniem kamery do środka...to jest dopiero tragedia...brrrrr....Z chęci posiadania dziecka przeszłam jednak i jedno i drugie..z tym,że później dowiedziałam się,że najpierw powinno być przeprowadzone HSG, a później dopiero histeroskopia....u mnie zrobiono to w odwrotnej kolejności i na dodatek niepotrzebnie jak się okazało po HSG.

Roxii ja też trzymam &&&&&&&&&&&&&, aby za 2tygodie test pokazał Ci II kreseczki;-)
Takhisis większość lekarzy to konowały i niestety nic na to nie poradzimy. Przez ich małą kompetencje musimy często cierpieć, jak np.Ty.

Cześć dziewczyny poczytałam co napisałyście o hsg i niestety czeka mnie to w czwartek mam skierowanie i miałam zgłosić się po okresie od 5 do 9 dnia cyklu, dzisiaj tylko brudzę więc w czwartek mnie najprawdopodobniej to spotka!! Nie ukrywam że się troszkę boję ale może nie tyle bólu, co tego że po raz kolejny ktoś będzie mnie badał i oglądał moją tak prywatną część ciała!! No i jest obawa czy jest wszystko w porządku, mam nadzieję że skończy się to dobrze i wszystko wyjdzie że jest ok. Jeżeli tak się stanie znaczy że oboje jesteśmy zdrowi i lekarz powiedział że nie chce więcej Nas oglądać a na pewno przez pół roku!!

Po jakim czasie wiedziałyście czy wszystko w porządku i jakie są wyniki ??

Mi lekarz podał wyniki odrazu w czasie wykonywania badania. Ty też będziesz wszystko widziała w trakcie badania bo przed tobą będzie monitor na którym widać czy płyn przepływa przez jajowody i od razu lekarz tłumaczy co i jak

Malpajaja tak jak andndzia napisała, wynik jest od razu bo wszystko widac na monitorze, powiedza Ci czy jajowady są drożne czy nie:tak: I nie strasuj sie tak, troche to boli nie bede ściamniac, ale da sie przeżyć i trwa to naprawde tylko chwilkę. Trzymam kciuki za Ciebie, bedzie dobrze:-D

DZIĘKUJĘ KOCHANE:-) kurcze niech boli ale niech cos pomoże :tak:
Zobaczymy mam skierowanie do szpitala jutro o 6 rano wyjeżdżamy, badanie będę miała w Policach. Napiszę jutro jak było ;-) Buziaki pozdrawiam :-)

reklama
Do góry