Vingag
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Po co ta złośliwość? Liczenie procentów to żadna umiejętność, współczuję, jeśli według ciebie trzeba się nią popisywać. Zadałam normalne pytanie, bo przeczytałam gdzieś o konwersji hormonów tarczycy i zainteresowało mnie to. Po co się udzielać w ten sposób?Od kiedy liczy się procentowy udział? Idąc tym tokiem myślenia TSH też powinno być niskie. Mam wrażenie że chciałaś się popisać ze potrafisz liczyć procenty, jednak nie o to w tym chodzi
Nie mam stwierdzonej choroby, ale czuję się ostatnio kiepsko, dlatego chcę się przebadaćMasz dobre wyniki. To normalne ze jest taka proporcja, po prostu masz normalną konwersję do ft3 na obwodzie. Dlaczego doszukujesz się nieprawidłowości? Masz stwierdzona chorobę tarczycy i zle się czujesz mimo leczenia? Czy po prostu ciepło się zrobiło i to sprzyja zamartwianiu?
Dziękuję właśnie też tak słyszałamProcentowa wartosc fT3 i fT4 powinna byc zblizona do siebie. Dobrze tez, zeby te wartosci nie byly ponizej 50%. Takze nie jest wszystko ok. Najlepiej bedzie skonsultowac sie z lekarzem.
po co sobie wyliczać niepotrzebnie i się nakręcać?Po co ta złośliwość? Liczenie procentów to żadna umiejętność, współczuję, jeśli według ciebie trzeba się nią popisywać. Zadałam normalne pytanie, bo przeczytałam gdzieś o konwersji hormonów tarczycy i zainteresowało mnie to. Po co się udzielać w ten sposób?