reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Asienko czapka swietna i reszta zreszta tez.

Gastone nie wiem jaka mam ci poradzic wloczke bo ja sama robie glownie z akrylu co sie da. Teraz dla siebie tez robie sweterek z akrylu tylko takiego cienszego i luzniej oczka przerabiam wtedy robotka wg mnie jest lzejsza. Moze ktoras z dziewczyn robila cos z innego gatunku wloczki to cos podpowie bo jak mowie ja glownie kordonek i akryl uzywam.

Ja teraz nie mialam zbytnio czasu na robotki bo jakos tak wyszlo ale udalo mi sie zdzialac czape i opaske do kompletu dla mojej Olivii.

Załączniki

• photo0784.jpg
    photo0784.jpg
    48,5 KB · Wyświetleń: 40
  • photo0783.jpg
    photo0783.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Asienko,Arlecik slicznosci:)\

ja zrobilam ze 4 kurki,koszulke na jajo,koszyczke-ale jeszcze nie krochmalilam i tyle...
czytam ksiazke a szydelkowanie na bok na razie...ale zostalo mi pare stron...

Gastone mysle ze jakbys zrobila z kordonka i luzniejsze oczka to powinno byc dobrze ja zawsze probuje najpierw czy nie bedzie za ciasno itd a potem robie.

Ja dzisiaj zaczełam koszyczek wielkanocny i jutro ide kupic wstazki na jajka.

Hej dziewczyny szukam tutejszego odpowiednika kordonka MAXI. Zapasy z Polski sie pokonczyly a pilnie potrzebuje taki zakupic. Niestety mam problem z robieniem przelewów by zamówić przez internet a do Polski też narazie sie nie wybieram. Kupowałyscie tutaj taki kordonek? Byłam w Galway w centrum w tej pasmanterii ale nie znalazlam tam takiego, byly same male szpulki i cieniutkie mi raczej chodzi o taki grubszy. Poratujcie mnie.

Arlecik ja nieststy nie pomoge, nie znam sie na kordonkach-pozatym ja to tylko sie zapatruje w naszym supervalowskim sklepiku a tam nie majá kordonkow. sliczna czapulka i opaseczka.

Asienko widze ze sie rozpedzilas z szydelkiem, sliczne szydelkowce:tak:
Ja sie zaraz tez zabieram do pracy przy kawce, skoncze jedna czapulke i musze w koncu zabrac sie za cosik wielkanocnego ale tyle mam pomyslow ze nie wiem za ktory sie zabrac buahhhhhhh.

Kasiuleczko zdradz pomysly wielkanocne:)

Arlecik ja kupowalam w sklepie kordonki ale sporo ciensze od tych Maxi....Maxi jeden mialam z PL od kolezanki wiec porownanie mam....grubszych od tych,ktore kupowalam niestety nie widzialam

No własnie same ciensze sa. Coz bede musiala sie takim zadowolic ale nie wiem czy mi sie uda bo ja to wybredna jestem co do gatunku itd jakich kolwiek nici. ;-)
Ja wczoraj wieczorem zrobiłam jedną serwetke do koszyczka wielkanocnego do srodka a teraz zaczelam druga na przykrycie koszyczka.

dziewczyny macie jakies fajne wzory na serwete na stol? (okragly)

Arlecik ja tez tutaj nie widzialam nic takowego. Bo rozumiem ze zamowienie z allegro nie wchodzi w rachube?
Pokaz wzorek serwetki do koszyczka :)

Kasiuleczka zdradz pomysly :))
Ja robie tylko jajka ze styropianu. Koszyczki na jajeczka mama dla mnie zrobila, wiec sie za to nie tykam. No chyba ze z nudow sie pobawie

reklama
Ewelcia, Barmanko- rany tyle rzeczy bym chciala zrobic ze nie wiem od czego zaczac juz nie wspomne ze jeszcze do wielkanocy poncho i czapeczke zrobic musze. A pomysly hmmm cos szydelkowego- jakies kurki , zajaczki, szydelkowe ubranka na jajca, serwetke do koszyczka.( i tu mam problem bo nie umiem czytac tych schematow zawsze z filmikow robie)
jeszcze po glowie mi chodzá baranki z masy solnej(w zeszlym roku robilam wiszace).
Jeszcze sie zapisalam na taká wymianké wielkanocná ktos robi dla mnie maly gift i ja dla kogos:-) i tez tu musze cos wymyslic swiatecznego albo jakis koszyczek z gazety walnác:confused2::confused2:

A takiego zajaczka szydelkowego zrobilam wczoraj-mloda juz go przygarnela i sie bawi:-D kurczaczki z zeszlego roku ocalaly(w zeszlym roku robilysmy je z Olivá z takich pomponow- takie komplety byly w Tesco)

No i mi sie tu chwalic co tworzycie moze cos od Was zgapie.:tak:
P1090896_zmniejszacz-pl_34045.jpgP1090898_zmniejszacz-pl_677208.jpg

no i zapomnialam tak sie go robiSzydło-Zajączek instrukcjazw.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry