reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Kasiek ale poszalalas!!

Ja bym poszalala ale ciagle mnie reka boli buuuu

Kasia apropo czapek to z nie jest tak ze wielkosc rondka(tego "kolka czubka z dodawaniem oczek"
Nie jest rowna obwodowi czapki? Wiec czapka majaca na dole plasko rozlozona mma 24 cm to to kolko tez ma szer 24?

Ja probowalam zrobic ten ala zciagacz ale robilam z melanzowej welny i go nie bylo widac albo zle robilam:-(

Macie ktoras wzor jak sie robi taka chusteczke ala szaliczek pod szyjke??

reklama
Gastone z tym rondkiem to nie wiem, bo nigdy nie mierzylam na ile cm robie to kolko trza to zmierzyc przy nastepnej czapce.:-)

A robilas ten sciagacz na zmiane raz sie wbijasz od tylu a raz od przodu??? bo ja tak robie i mi wtedy wychodzi.
Chodzi ci o wzorek na taka chuste trojkátná? hmmm hmmm gdzies takie cos widzialam ale nie pamietam czy sobie zapisalam linka, bym musiala wszystkie linki poprzegladac a mam tego sporoooooo:baffled:

Biola ja jeszcze dla chlopca nie robilam bo wokol same dziewuszki, jedynie mikolajowe udziergalam dla chlopcow.
Ja troszke z szydelkiem zwolnilam tempo bo trzeba sie pomalutku do swiat szykowac, wczoraj okna pomylam, musialam sie wychylic z okna zeby dosiegnac az mi mloda powiedziala ze mam byc ostrozna bo do aniolkow pojde:szok:. A od kilku dni sie piernikujemy:-) oto nasze dziela:-D
1. Oliva w akcji
2. jej pierniczki tylko 5 sztuk pomalowala bo stwierdzila ze reka ja boli:-D
3. reszte mamusia musiala ozdabiac
4. widzialam w necie takie domki i nie byla bym soba gdybym nie sprobowala:-D
5,6,7,8 szczegoly z bliska.

P1090067_zmniejszacz-pl_550737.jpgP1090070_zmniejszacz-pl_270462.jpgP1090075_zmniejszacz-pl_374026.jpgP1090114_zmniejszacz-pl_509195.jpgP1090116_zmniejszacz-pl_146968.jpgP1090118_zmniejszacz-pl_149903.jpgP1090119_zmniejszacz-pl_494862.jpgP1090120_zmniejszacz-pl_605427.jpg

Ostatnia edycja:
Kaaaaasia cudny domek:-)) Ja w tym roku wyjatkowo piernikow nie robie ale w przyszlym roku juz bede szalec z dziewczynami:-)) i z Maxem oczywiscie!

Blaaaaagam przejrzyj linki, musze taka chustke zdziergac:-))

No a zciagacz robilam wedlug tego co napisalas.Ale spoko sprobuje jeszcze raz przy nastepnej:-)

Ostatnia edycja:
Kasiuleczka, no z tym domkiem to dałaś czadu :szok::szok: Boski jest!!
Nawet nie pytam o szczegóły, bo potem będę pół nocy siedzieć w kuchni i tworzyć namiastkę, a i tak Ci nie dorównam :dry::zawstydzona/y::cool2:
Czapki mikołajki wymiatają.:tak:

Gastone, wow szalejesz kobieto! Najbardziej podobają mi się czapy w fikuśnymi oczami, uszami - rewelacja :tak:

Ja zrobiłam kilka choinek z makaronu. No i figurki z masy solnej, bardzo proste bo wycinane foremkami do ciastek ;-) ale właśnie takie były mi potrzebne do ozdobienia balustrady przy schodach, plus oczywiście do zawieszenia na choince :tak:

Kasiu dziekuje.Ja mysle ze taka chustka chyba prosta jest, wiekszej filozofii chyba nie ma.
Chce tylko wlasnie wiedziec jak ja profilowac .

Barmanka te czapeczki sa proste tylko pracochlonne te oczka, uszka,guziczki.
Wogole wykonczenie.Ale calisc wyglada bosko na dziecku.Jak bede juz miala fotki to pokaze.Cudnie wyglada ogonek na majteczkach:-))))

reklama
Do góry