asiulka271
Mama Maciusia i Emilka
Moj synek urodzil sie 18 wrzesnia w 34 tc. Przeszedl zapalenie pluc i pierwsze dwa tygodnie zycia spedzil w szpitalu. Nie rozpoznali u niego zadnych nieprawidlowosci zwiazanych z wczesniactwem. Aktualnie ma 10 tygodni wazy 5400, ladnie je, usmiecha sie i reaguje na dzwieki. Jednalk jedno mnie strasznie martwi, Marcelek nie potrafi skupic jeszcze wzroku na twarzach ani na przedmiotach, jakby ich nie zauwazal wogole :-(. Reaguje na swiatlo, patrzy w kierunku lampki czy okna, ale to wszystko. CO ROBIC?????? Blagam o pomoc bo juz odchodze od zmyslow...
Witaj.
Mój syn Mój Maciuś urodził się w 34/435tcWażył 2950g,i mierzył 53cm..
A tez przeszliśmy swoje,ponad 6tyg,w szpitalu w tym 3 na oiom-ie ponad dwa na respiratorze w tym sepsa,niewydolność oddechowo-krążeniowa,odma opłucna,wrodzone zapalenie płuc i wiele innych dolegliwości.
Mieliśmy dwie wizyty u okulisty,i było wszystko ok.Teraz nosi okulary ale to dlatego że ma astygmatyzm,ale to jest dziedziczne.
U neurologa też byliśmy i było i jest wszystko ok.
Nie zamartwiaj się na zapas,podczas wizyty u Waszego pediatry porozmawiaj z mim o swoich obawach.
Mój synek ma teraz ponad 7 lat,jest uczniem I klasy,chodzi do klubu sportowego gra w piłkę nożną,jest mądrym,i zdolnym chłopcem.A przede wszystkim zdrowym.
Pozdrawiam Asia.