reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Herbatka

ja tez czarnej nie polecam, choc wiele dzieci pije własnie taka słabiutką, badz z cytryna.
ale chyba lepsze są owocowe.
Oskar jeszcze hippa pije róznorakie, wszystkie mu smakują ale bardziej te czerwone, soki gerbera i bobofruty.
za to nie chce pic juz mleka i muszę kombinować.

reklama
przeszlismy na malinowa i slodze jedna lyzeczke taka plastikowa (malutka).i pije:)) mleka jeszcze nigdy nie pij . o modyfikowanym nie ma mowy(ani kakao ani budyn, nic z modyfikowanym). cyca dostaje tylko na noc. ale dziennie zjada sporo jogurtow: 2 danonki, jogutr,bakusia do bpic, batona z wapniem,actimela itd:))niedlugo dam mu zwyklego mleka i zobaczymy co bedzie:D

Znajoma, brawa dla Ciebie :) że jeszcze karmisz piersią. Ja zakończyłam w 17 miesiącu. Podziwiam wszystkie mamy, które tak długo karmią :)

a co do herbatki. Mam pytanie. Słyszałam, że herbatę zieloną dzieci powyżej roku moga pić a jak się ma sprawa z czerwoną? Chyba nie...bo to raczej odchudzająca.......hmmmm

ja slyszalam ze czerwonej w ciazy tez sie nie poleca wiec maluchom chyba tez nie. a jakub jest taki ssak ze trudno bylo mi odmowic mu cyca. udalo sie zrezygnowac z karmienia nocnego i dziennego- co nie bylo nawet trudne ale wieczorne mu zostawilam:D

zapraszam na moja strone ostatnio aktualizowalam:)

www.znajoma.republika.pl

Witajcie dziewczyny!

Jestem mama dwojki brzdacow. Karolka ma 18 miesiecy a Marcinek 3 lata i 4 miesiace. Marcinek do tej pory prawie nie pil herbaty. Co innego Karola. Ona zlopie wszystkiego hektolitry. Synus tez uwielbia pic.
Jesli chodzi o herbate, to zdarzylo mi sie wyladowac z Marcinkiemw szpitalu jak mial rota wirusa. Mial wowczas 18 miesiecy wlasnie tyle co Karola teraz. I lekarze byli zdziwieni, ze nie dostaje jeszcze herbaty. Bo tam to byl w zasadzie jedyny plyn dla dzieci niezaleznie od wieku. A dzieci przy rota musza duz pic. Wiec nie mam strasznych obiekcji w podawaniu slomkowej herbaty Karol Ona jest alrgikiem (synek tez) i niestety ma uczulenie na jablka i marchew wiec wieszosc sokow od razu odpada.
Jesli chodzi o czerwona herbate to jest rooibos i ta mozna podawc dzieciom bez stresu.

Pozdrawiam

Joanna z bablami

ja Ance do picia mam dawac tylko wodę albo zwyklą czarną herbatę ( mocno słomkową) z łyżeczką cukru na kubek bez cytryny - próbujemy ustalić na co jest uczulona a herbata czarna w przeciwieństwie do tych granulowanych jest dla alergików wskazana..

Do góry