reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Mi mleko z butelki nie smakuje a ogólnie to kupujemy mleko zgrzewkami bo ja pije dużo mąż i syn. Ja bardzo dużo nabiału spożywam bo mam grupę krwi 0 i bardzo ciągnie mnie do nabiału [emoji6] ale rzeczywiście mleko mi pomogło na zgage [emoji4]
Też mam 0 i nabial może dla mnie nie istnieć ;-) mam nietolerancje laktozy jeszcze do tego na stare lata i mleka używam tylko do kawy - bez laktozy.

reklama
Ja jestem trochę przewrażliwiona,bo z tego powodu w pierwszej ciąży leżałam na patologii. Infekcja rozwijała się powoli i nie znacznie od 5 miesiąca ,aż w końcu po różnych leczeniach typu furagin i Wit c wsadzili mnie do szpitala i bo było zagrożenie już dla nerek :-( także wg mnie badanie moczu to podstawa, po za tym przez mocz można wykryć zatrucie ciążowe ( białko ) ,czy cukrzycę ..
Powiedz prosze, czy u Ciebie w kazdej analizie laboratorium wpisuje informacje o bakteriach nawet jak ich nie ma? W sensie bakterie - brak. Bo ja teraz meczylam sie z zapaleniem pecherza jakies 3 tygodnie, przenioslo sie na infekcje pochwy, ktora leczona byla antybiotykiem celowanym, ale czuje, ze wciaz nie jest dobrze. Bede miala robiony posiew kontrolny. Wciaz czuje, ze z pecherzem nie jest ok, ale badanie moczu wyszlo idealne. Nie mam zadnych informacji o bakteriach, stad moje pytanie. Robilam w innym labie teraz.

Też mam 0 i nabial może dla mnie nie istnieć ;-) mam nietolerancje laktozy jeszcze do tego na stare lata i mleka używam tylko do kawy - bez laktozy.
O widzisz ja mam w rodzinie dużo osób z grupą krwi zero i kilku znajomych i mają identyczne jak ja nabiał na pierwszym miejscu czyli zależy. Ja ogólnie jako dziecko miałam skaze białkową i od 5 roku życia miałam zakaz nabiału i to było dla mnie straszne i tak do okresu dojrzewania miałam zakaz a później mi przeszło za to mam AZS [emoji53] ale nasila się w danych porach roku i z badań wynika że przyczyną są czynniki zewnętrzne

To można zrobić kilka badań z 1 próbki? Mi za pierwszym razem chyba 4 pobrali. Ale to była grupa krwi, bo potrzebny był orginał, HIV, morfologia i coś tam jeszcze (te wirusowe).
Niektore idą do innego laboratorium i nie robia na miejscu to wtedy wiecej, ja mialam teraz hiv, hbs i morfo to z jednej zrobili [emoji4]

U mnie zawsze jest napisane - wynik + jak powinno być. Info o bakteriach zawsze jest (np. wynik brak, powinno być - brak). Dodatkowo zawsze mam interpretację lekarza w systemie. Czytałam gdzieś, że lekarze często to bagatelizują z powodu źle pobranej próbki (bakterie z wc). Pytają czy nie boli, nie piecze - jak nie do zakładają że bakterie są z wc.

Powiedz prosze, czy u Ciebie w kazdej analizie laboratorium wpisuje informacje o bakteriach nawet jak ich nie ma? W sensie bakterie - brak. Bo ja teraz meczylam sie z zapaleniem pecherza jakies 3 tygodnie, przenioslo sie na infekcje pochwy, ktora leczona byla antybiotykiem celowanym, ale czuje, ze wciaz nie jest dobrze. Bede miala robiony posiew kontrolny. Wciaz czuje, ze z pecherzem nie jest ok, ale badanie moczu wyszlo idealne. Nie mam zadnych informacji o bakteriach, stad moje pytanie. Robilam w innym labie teraz.
Nie mam nic o bakteriach. To ostatnie.
IMG_20180827_095058.jpg

Załączniki

• IMG_20180827_095058.jpg
    IMG_20180827_095058.jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 274
reklama
O widzisz ja mam w rodzinie dużo osób z grupą krwi zero i kilku znajomych i mają identyczne jak ja nabiał na pierwszym miejscu czyli zależy. Ja ogólnie jako dziecko miałam skaze białkową i od 5 roku życia miałam zakaz nabiału i to było dla mnie straszne i tak do okresu dojrzewania miałam zakaz a później mi przeszło za to mam AZS [emoji53] ale nasila się w danych porach roku i z badań wynika że przyczyną są czynniki zewnętrzne
Ja bardziej mięso ,czyli białko zwierzęce, moi synowie takie samo ( 0rh+) , straszni mięsożercy.

Do góry