reqiem
Fanka BB :)
Kindergeld chyba nie? [emoji16]No to coś podobnego tylko, że w Niemczech od pierwszego dziecka i im więcej dzieci tym więcej pieniążków na kolejne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kindergeld chyba nie? [emoji16]No to coś podobnego tylko, że w Niemczech od pierwszego dziecka i im więcej dzieci tym więcej pieniążków na kolejne
Kindergeld chyba nie? [emoji16]
No właśnie nie orientujecie jak, jak bejbik urodzi sie w styczniu 2019r to zarobki trzeba przedstawic za cały 2018 rok? Mowie o pierwszym dziecku.
Gratuluję! który masz tc?I już po wizycie [emoji2] jak widać dzidzia śliczna, duża i zdrowa. 7,41 cm [emoji7] [emoji7] [emoji7] w końcu mąż zobaczył ją na żywo i szczęśliwy jak nie wiem co [emoji1]
@Monika11118 prenatal duo można brać wszystkie tabletki na raz [emoji6]
I dostałam coś na te zaparcia okropne. Jakiś syrop lactuloza mogę brać. Zobacz załącznik 874107
Bo jak za 2018r to bym sie załapała bo moj M. bez umowy pracował długo, teraz ma zlecenie, a ja też miałam zawirowania z praca. A za 2017r. to nie ma szans. Dobrze by było, zawsze to 500zł, szczegolnie ze na macierzynskim tylko 80%Możliwe, ale może tak być, że za 2017, bo jak mama w ciąży na L4, to się zlicza średnią zarobków z całego roku, z premiami, dodatkami itp. Więc ten dochód jest wtedy zawyżony niż faktycznie, nie wiem czy zrozumiałe napisałam. Ale zapytam męża, bo on kumaty w tych sprawach, tylko że dzisiaj już go nie zobaczę, bo ma imprezę firmową [emoji849]
Ojejej to uważaj Kobito! A ser z pasteryzowanego mleka ?Laski, zjadłam dzisiaj bułkę z ostro przeterminowanym serem pleśniowym... Myślicie, że to może mieć jakieś konsekwencje dla Maluszka? Data przydatności skończyła się na koniec maja [emoji51]
Ojjeeeeeeej, ale piękna!!!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]I już po wizycie [emoji2] jak widać dzidzia śliczna, duża i zdrowa. 7,41 cm [emoji7] [emoji7] [emoji7] w końcu mąż zobaczył ją na żywo i szczęśliwy jak nie wiem co [emoji1]
@Monika11118 prenatal duo można brać wszystkie tabletki na raz [emoji6]
I dostałam coś na te zaparcia okropne. Jakiś syrop lactuloza mogę brać. Zobacz załącznik 874107