reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gwiazdka-potrawy,prezenty ... rok po roku ;-)

reklama
karolka, super, daj znać jak w nim siedzi, czy to już, bo Mati autko do odpychania dopiero na roczek dostał.

Co do gier, to nawet mojego nakręciłam na telefon jak zapierdziela w miejscu na nartach przykucnięty kijkami się odpycha :-D, albo jak w baseballu biega od bazy do basy - polewka jak nic. A na końcu jeszcze robią zdjęcia, to jak pokazali mi mnie jak wyglądałam, to wszyscy się śmiali oprócz mnie :zawstydzona/y:.

Jakie potrawy robicie na święta? Nie na wigilię, tylko pozostałe dni?

Matusia my pierwsze 3, 4 dni jemy to co robione na Święta. A dokładnie przed Wigilią robię np. pierogi ruskie, które później w jeden dzień są obiadem, albo właśnie wspomniany bigos, jak mam czas to gołąbki, są uszka z barszczem, jakaś pieczeń. Generalnie do Sylwestra tylko podgrzewam i odgrzewam i jem i się lenię i dopiero na Sylwka robimy nową turę ale już dużo skromniejszą. Sałatki, ciasto itp.

w pozostałe dni to co zostanie ze świąt .I colka koniecznie light na przeczyszczenie:-D
a co robicie na Sylwka?bo w tym roku okazało się,że robimy u nas:szok: junior jako wodzirej:eek: i coś bym extra zrobiła, a nie odmrażała bigos ukradziony u rodziców

U nas mamy taki zestawik który nie wiem skąd się wziął ale zrobił się obowiązkowy, np. frytki ze specjalnym sosem robionym przeze mnie, wiadomo jakiś chips, pifko, pepsi, sałatka (tu różnie) i sernik na zimno. Zawsze ale to zawsze mamy ten zestaw plus minus inne dodatki jeśli mamy.

W Święta u nas (z wigilii czyli sledz w oleju ,kapusta,sery, obowiązkowo sałatka jarzynowa,ryba po grecku,pierogi z kapustą,barszcz czerwony,łazanki z kutią) łopatka pieczona z bakaliami,bigos,miesa pieczone,pstrąg pieczony(M nie je mięsa) oczywiście ciasta.
pewnie o czymś zapomniałam:-)

Na sylwka to na co akurat mamy smaka:-)

Matusia wlasnie ten samochodzik jest taki ze tam mozna wsadzic malego, on trzyma nozki na takich podstawkach i sie go wozi, tam w tym linku jest caly opis i jest pokazane.

My na wigilie robimy tradycyjne dania (pierozki z kapusta i grzybami, lazanki, barszczyk czerwony, ryba po grecku, sledzie w smietanie, w oleju,salatka warzywna i jeszcze nie pamietam co...), a swieta jemy co zostanie z wigilii i oczywiscie jakies miesko pieczone i zrazy (bigosu w tym roku nie ma bo chyba nam sie znudzil, moze zrobimy na sylwestra, bo u nas impra domowa w pizamach i kapciach :laugh2:)

reklama
Do góry